Novosti
PLENKOVIĆEVA PORUKA:

Pročitajte Istanbulsku konvenciju prije debate
Objavljeno 12. ožujka, 2018.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u subotu je pozvao članove stranke da o Istanbulskoj konvenciji ne donose zaključke samo na temelju debate u kojoj ona dobiva ideološku konotaciju, nego da pročitaju tekst Konvencije čija je bit, kazao je, zaštita žena od nasilja te je poručio kako na raspravi stranke o tome očekuje jedinstven stav. “Hrvatska Vlada, a i Hrvatski sabor odgovorno će pristupiti toj temi, pojasnit će u zakonskom prijedlogu sve što eventualno može ili jest nekome prijeporno, a isto tako će u okviru jedne interpretativne izjave staviti 'osigurače' koji će na vrlo jasan način spriječiti bilo kakvo krivo tumačenje eventualno pojedinih dijelova Konvencije”, ponovio je Plenković i na proslavi 28. obljetnice osnivanja HDZ-a Velike Gorice, na kojoj je Mirko Matić, jedan od utemeljitelja stranke, za govornicom poručio da je HDZ utemeljen na demokršćanskim vrijednostima i da ne treba usvojiti zakone koji nisu u skladu s Božjim i prirodnim zakonima.

“Budući da je prvi ogranak HDZ-a na području Zagrebačke županije osnovan u Krašiću, moram ovdje i spomenuti bl. Alojzija Stepinca. Blaženog kardinala spominjem jer je sačuvao Katoličku Crkvu unatoč svim progonima na ovim prostorima kao i nacionalni kršćanski duh našeg naroda, a što je bilo ključno u 90-im godinama. Ovo ističem jer ove vrijednosti neki i danas dovode u pitanje iskrivljenim ideologijama i kojekakvim kurikulima, konvencijama kroz nametanje zakona”, istaknuo je Mirko Matić.

Plenković je istaknuo da je riječ o konvenciji koja se zove Konvencija o zaštiti žena od nasilja i nasilja u obitelji i da će ona biti jedna od tema dnevnog reda sastanka Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća HDZ-a u ponedjeljak. Najavio je da će zato u raspravi koja će uslijediti i nakon što Vlada prihvati zakon o ratifikaciji ove konvencije pojasniti svima i u Hrvatskom saboru što je bit toga teksta, a što se u širem kontekstualiziranju ove teme nastoji nametnuti kao bit toga teksta. H

Možda ste propustili...

DO 16.30 NA IZBORE IZIŠLA POLOVICA BIRAČA

Glasovalo više od 1,6 milijuna birača, u Osijeku 52,34 %

MANJE RADNO AKTIVNIH I NEAKTIVNIH

Milijun umirovljenika, 200 tisuća studenata

POTPISANA DVA UGOVORA VEZANA UZ RIJEKU I SISAK

Ina u projektima obnovljive energije

Najčitanije iz rubrike