Crna kronika
IZMEĐU LIVANE I ČEPINA

Troje ozlijeđenih u direktnom sudaru Audija i Hyundaija
Objavljeno 11. ožujka, 2018.

Još jednom se pokazalo da se najteže nesreće na dionici ceste između Livane i Čepina događaju u noćnim satima. Tako je zbog sudara u kojem, srećom, nije bilo poginulih osoba, bilo i u petak. Zbog intervencije vatrogasaca, kola Hitne pomoći i očevida policije, cesta je bila nekoliko sati zatvorena za sav promet.

Prema dostupnim podatcima, oko 21.20 sati u petak, došlo je do direktnog sudara Audija A6 i Hyundaija i30. Zbog težine zadobivenih ozljeda, u KBC Osijek prevezena su dva muškarca koji su se nalazili u Audiju, dok je vozačica Hyundaija lakše ozlijeđena. Iz još neutvrđenih razloga, s obzirom na to da rezultati policijskog očevida do zaključenja teksta nisu bili poznati, Audi kojim je upravljao 52-godišnjak u jednom je trenutku počeo plesati na cesti, da bi potom vozilo kotačima zahvatilo bankinu i prešlo u suprotan kolnički trak kojim je iz suprotnog smjera nailazio Hyundai i30 kojeg je vozila 48-godišnjakinja. Došlo je do direktnog sudara u kojem je uništen prednji dio Hyundaija te bočni dio Audija.

Hyundai je nakon sudara ostao na cesti, dok je Audi u kojem su se nalazila dva muškarca sletio s ceste. Kako se zbog zgužvanog lima vozač i suvozač nisu mogli izvući iz automobila u pomoć su pozvani vatrogasci. Nakon što su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čepin u 21.33 sata dobili dojavu od operativnog centra Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, na intervenciju je odjurilo osam vatrogasaca s tri vozila.

- Dolaskom na mjesto intervencije u 21.43 sata hidrauličkim alatom rezali smo automobil i izvukli dvije ozlijeđene muške osobe iz Audija A6. Na mjesto nesreće već su došli djelatnici Hitne pomoći i policija. Na intervenciju je došla i ekipa JPVP Grada Osijeka koja nam je pomagala savjetima. Vozačicu iz drugog automobila izvukli smo bez korištenja hidrauličkog alata - doznajemo iz DVD-a Čepin.

Čepinski vatrogasci ostali su na intervenciji do zaključenja policijskog očevida koji se protegnuo na prve minute subote. Nakon što su uništena vozila odvezena te po sanaciji ceste od strane djelatnika Cestinga, vatrogasci DVD-a Čepin vodom iz cisterne oprali su prometnicu. Intervencija je završena 25 minuta iza ponoći, kada je prometnica između Livane i Čepina ponovno puštena u promet.

Sandra LACIĆ

očevid

ISTRAŽUJU SE UZROCI NESREĆE

POGIBIJA NA ISTOM MJESTU 2006.

Gotovo na istome mjestu prije 12 godina poginuo je vozač BMW-a zagrebačkih registracija. Od zabijanja automobilom u stablo poginuo je 38-godišnjak iz Đakovačke Satnice. Krećući se iz Čepina prema Livani, vozač je zbog neprilagođene brzine na skliskom kolniku izgubio kontrolu nad upravljačem, nakon čega je BMW prešao na suprotnu stranu kolnika, preletio odvodni kanal i zabio se u stablo. Udarac je bio toliko snažan da se lijeva strana BMW-a doslovce omotala oko stabla. Vozač automobila poginuo je na mjestu nesreće, dok je njegov mladi suvozač, tada 20-godišnjak, unatoč brojnim prijelomima, uspio preživjeti.

Najčitanije iz rubrike