Regija
HUMANITARNA AKCIJA

Golubici tableti i bežični internet
Objavljeno 11. ožujka, 2018.

VUKOVAR

Na inicijativu Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskoga rata organizirana je humanitarna akcija u okviru koje je Gimnazija Vukovar donirala 14 tableta i druge računalne opreme, a tvrtka Tonet iz Vukovara besplatnu bežičnu mrežu vukovarskoj udruzi Golubica za osobe s intelektualnim oštećenjem.

- U ovakvim sam prilikama iznimno ponosan što sam ravnatelj i što možemo sudjelovati u humanitarnim akcijama. I prije smo se odazivali i uvijek ćemo to činiti, jer se vodimo parolom koja je postala tradicionalna u našoj školi, a ona glasi da je dobro činiti dobro, jer dobro se dobrim vraća - rekao je na uručenju donacije Davor Šijanović.

Ovo je drugi put da tvrtka Tonet sudjeluje s Gimnazijom u humanitarnim akcijama. Direktor tvrtke Vedran Vidić istaknuo je kako su se odazvali pozivu, jer smatraju kako je dobro surađivati s lokalnom zajednicom te će u sličnim akcijama sudjelovati i ubuduće.

Glavni organizator ove humanitarne akcije bio je hrvatski branitelj Predrag Mišić.

- Drago mi je što smo uspjeli provesti do kraja još jednu humanitarnu akciju, a reakcije članova Golubice govore sve. Naše je bilo samo da se dobro organiziramo i usmjerimo donaciju u dobre ruke - izjavio je Mišić.

Nikolina Menjuk, dopredsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, rekla je kako često organiziraju akcije na dobrobit zajednice te rado prihvaćaju sudjelovanje u humanitarnim događajima. Štićenici Golubice dobivenu će računalnu opremu koristiti za potrebe novoga projekta kojim su predviđene informatičke radionice. D. Korpoš

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana