Mozaik
NATJECANJE U PRUŽANJU PRVE POMOĆI

Pobjednici Noina arka i Pletenice
Objavljeno 12. ožujka, 2018.

Na ovogodišnjem natjecanju u poznavanju povijesti Crvenoga križa i pružanju prve pomoći na području grada Slatine sudjelovalo je šest osnovnoškolskih i dvije srednjoškolske ekipe. Uoči natjecanja, sve sudionike pozdravili su predsjednica Gradskog društva Crvenoga križa Slatina Ljiljana Peretin, ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića, u kojoj je natjecanje održano, Božica Majhen i član Glavnog odbora Crvenoga križa Hrvatske dr. Miroslav Venus, koji je svim natjecateljima prenio i pozdrave izvršnog predsjednika Roberta Markta i predsjednika HCK-a Josipa Jelića.

Nakon što su riješili pisani test o poznavanju povijesti Crvenoga križa i prošli sva radilišta u pružanju prve pomoći, najuspješniji bili su učenici Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina, koji su se natjecali pod zaporkom Noina arka, a koje je za natjecanje pripremila Ljiljana Peretin. Drugo mjesto pripalo je ekipi Osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica, treće mjesto zauzeli su učenici Osnovne škole Mikleuš, a dalje su se plasirali natjecatelji Osnovne škole Voćin, OŠ Eugena Kumičića Slatina i OŠ „Davorin Trstenjak“ Ćađavica. U konkurenciji srednjoškolske mladeži natjecale su se dvije ekipe Srednje škole Marka Marulića Slatina, a uspješnija je bila ekipa sa zaporkom 54321 Pletenice.

Pobjedničke ekipe plasirale su se na regionalno natjecanje, koje će ove godine biti održano u Virovitici, 14. travnja.P.Žarković

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike