Sport
POBJEDA DRUGE MOMČADI OSIJEKA

Llanos i Durdov strijelci na proljetnoj premijeri
Objavljeno 11. ožujka, 2018.

Dobru igru pružila je druga momčad Osijeka na proljetnoj trećeligaškoj premijeri. Tijekom zime u Gradski vrt stiglo je dosta novih igrača, a ako je suditi po tom prvom nastupu, napravili su u NK-u Osijek dobre stvari o tom pitanju.

Pobjeda momčadi Dine Skendera bila bi i daleko uvjerljivija da na vratima Pleterničana nije stajao raspoloženi Ivan Petković, koji je u dva-tri navrata spašavao svoju mrežu u situacijama kada su svi već pomislili kako je pogodak neizbježan. Težak položaj gostiju još je pogoršao njihov kapetan Vinko Ančurovski, koji je u 28. minuti najprije zbog prigovora dobio žuti, a potom se još jednom biranim riječima obratio sucu Josipu Lučiću, nakon čega ga je ovaj opravdano isključio. Osječani su i dotad bili daleko bolji, već su imali vodstvo. Već u prvih 20-ak minuta susreta, Osijek II pokazao je više negoli u nekim jesenskim nastupima. U devetoj minuti agilni i neugodni Pilj prošao je po lijevoj strani i naciljao donji lijevi kut, ali je Petković pokazao kako će biti teško savladiv tog poslijepodneva. Ipak, u 15. minuti vratar gostiju bio je nemoćan. Odličan ubačaj s lijeve strane poslao je Talys, a na pravom je mjestu bio Llanos i sa 7-8 metara bez problema pogodio mrežu za 1:0. Do odmora je Petković obranio dobar pokušaj Hudećeka, a Llanos je propustio veliku priliku za svoj drugi pogodak. U nastavku su se gosti dobro "zabarikadirali" pred svojim vratima pa su prilike ipak bile rjeđe. U 59. minuti Šalinović je pucao glavom i pogodio gredu nakon ubačaja iz kuta, a nešto kasnije udarac Juranovića glavom gotovo je čudesno zaustavio Petković. Osječani su nastavili pritiskati, a gosti su sve više gubili dah, s obzirom na brojčanu inferiornost, stoga su domaćini u samoj završnici susreta spretnim Durdovom, nakon "slaloma" Juranovića kroz obranu gostiju i dobre procjene suca Lučića koji je pustio prednost unatoč očitom prekršaju, potvrdili svoj zasluženi trijumf.

Dalibor KELER
OSIJEK II                   2 (1)
SLAVIJA                     0

OSIJEK – Teren s umjetnom travom stadiona u Gradskom vrtu. Vrijeme: oblačno, vjetrovito. Gledatelja: 150. Sudac: Josip Lučić (Vinkovci) – 7. Strijelci: 1:0 Llanos (15), 2:0 Durdov (86). Žuti kartoni: Matinović, V. Ančurovski (Slavija). Crveni kartoni: V. Ančurovski (Slavija).

OSIJEK II: Kukić - Lončar 6,5, Šalinović 6,5, Ćosić 6,5, Hudećek 6 (od 70. Juranović 6,5), Žaper 6, Soldić 6 (od 85. Filipović -), Talys 6,5, Llanos 7, Pilj 6,5, Šimičić 6 (od 70. Durdov 6,5)

SLAVIJA: Petković 7, Gomerčić 5,5, Ognjenčić 6, Šubara 6, V.Ančurovski 5, Martinović 5,5 (od 83. Bajić -), Peharda 6 (od 87. Tokić -), Solić 5,5, H. Ančurovski 5,5, Abramović 5,5, Jakovljević 5 (od 66. Dorić 5)

IGRAČ UTAKMICE: NICKOLAS LLANOS (OSIJEK II)

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike