Učionica
OTVORENA ČETVRTA SEZONA S.O.S.-A – SCENE OSJEČKIH STUDENATA

„Mizantrop i ja“ i „Kisik“ za uspješan početak nove sezone
Objavljeno 11. ožujka, 2018.

Izvedbom predstave „Mizantrop i ja“ 16. veljače 2018. u prostoru Studentskoga centra u Osijeku otvorena je četvrta sezona S.O.S.-a – Scene osječkih studenata.

S.O.S. je projekt nastao u suradnji Umjetničke akademije u Osijeku i Odjela za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku. Ideja za osnivanjem S.O.S.-a nastala je kao potreba da se studentima glume i lutkarstva omogući javno predstavljanje završnih i diplomskih radova. S druge strane, studentima kulturologije, smjera Kulturalni menadžment, taj je projekt odlična praktična primjena onoga što teorijski uče jer vode cjelokupan proces organizacije i marketinga.

Predstava „Mizantrop i ja“ autorski je kabaretski projekt studenata druge godine diplomskoga studija, smjera Gluma i lutkarstvo, na Umjetničkoj akademiji u Osijeku koji u svojoj ideji provocira na mišljenje, na reakciju, na stav. Publiku potiču na ljutnju na ono što smatra lošim i na smijanje onomu što ju zabavlja. Sve osim ravnodušnosti smatra se uspjehom. Predstava je nastala pod mentorstvom izv.prof. art. Roberta Raponje i doc. art. Sanele J. Marušić te sumentorstvom Katice Šubarić, umjetničke suradnice koja s doc. dr. sc. Marijom Šain s Odjela za kulturologiju vodi S.O.S. scenu. U predstavi igraju: Anna Jurković, Petra Kraljev, Matea Bublić, Tena Milić Ljubić, Matko Buvač, Andro Damiš, Luka Stilinović i Gordan Marijanović. Scenski pokret potpisuje doc. art. Sanela J. Marušić, svjetlo Dino Žužić, a ton Matko D. Jović. Obje izvedbe, i premijera 16. veljače i repriza 17. veljače, bile su izvrsno posjećene. Četvrta sezona S.O.S.-a uspješno je nastavljena već 24. veljače 2018., također u prostorijama Studentskog centra, kada su studenti Ivana Vukićević i Nenad Pavlović izvrsno odigrali predstavu „Kisik“.

Katica ŠUBARIĆ, Marija ŠAIN
Možda ste propustili...