Učionica
PROSLAVLJENA 57. GODIŠNJICA USPJEŠNOGA RADA VAŽNE SASTAVNICE

U povodu Dana Filozofskoga fakulteta djelatnici i studenti dobili nagrade i pohvale
Objavljeno 11. ožujka, 2018.

Vezani članci

PROF. DR. SC. LORETANA FARKAŠ, DEKANICA FILOZOFSKOGA FAKULTETA OSIJEK

„Promičemo humanističke vrijednosti, kritički duh i društvenu odgovornost“

Filozofski fakultet Osijek 9. veljače 2018. proslavio je 57. godišnjicu svojega djelovanja održavanjem svečane sjednice Fakultetskoga vijeća u povodu Dana Fakulteta.

Rektor Sveučilišta u Osijeku, prof. dr. sc. Vlado Guberac, uputio je čestitke svim zaposlenicima i studentima Fakulteta, istaknuvši svesrdnu podršku Sveučilišta fakultetskom radu i razvojnim projektima. Dekanica Filozofskoga fakulteta, prof. dr. sc. Loretana Farkaš, osvrnula se na rad Fakulteta u prethodnom razdoblju. Prikazani su razvojni pokazatelji u području osiguravanja vlastitoga znanstveno-nastavnog kadra, programa gostujućih predavanja u svrhu povećanja kvalitete nastave, programa podrške studentskim aktivnostima, znanstveno-istraživačkoga rada, međunarodne suradnje i drugi rezultati. Na svečanoj su sjednici dodijeljene nagrade i pohvale nastavnicima, stručnom osoblju i studentima koji su se posebno istaknuli u područjima svojega djelovanja, postigli zapažene rezultate u znanstvenome i stručnome radu, odnosno bili posebno uspješni u studiranju i izvannastavnim aktivnostima, a nedavno umirovljenim zaposlenicima dodijeljene su zahvalnice. Izv. prof. dr. sc. Branku Kuni posthumno je dodijeljeno Posebno priznanje za znanstveni, stručni i nastavni rad na Filozofskom fakultetu Osijek. Nagradu za izvrsnost u znanosti iz područja humanističkih znanosti dobio je prof. dr. sc. Mario Brdar (za ukupno objavljena četiri rada indeksirana u WoS-u, s ukupno 21 citatom, u razdoblju od 2015. do 2017. godine), a Nagradu za izvrsnost u znanosti iz područja društvenih znanosti dr. sc. Dino Krupić (za ukupno objavljenih sedam radova, s ukupno 14 citata, u razdoblju od 2015. do 2017. godine).

Godišnju nagradu za znanost za 2017. iz područja humanističkih znanosti dobili su prof. dr. sc. Branimir Belaj i izv. prof. dr. sc. Gabrijela Buljan (za znanstveni rad objavljen u časopisu „Review of Cognitive Linguistics“), a Godišnju nagradu za znanost za 2017. iz područja društvenih znanosti dobila je izv. prof. dr. sc. Silvija Ručević (za znanstveni rad objavljen u časopisu „Kidney&blood pressure research“). Nagradu za izuzetno zalaganje u radu dobila je Slavica Svalina, voditeljica Ureda za kadrovske, opće i administrativne poslove na Fakultetu. Ivanu Moržanu, nedavno umirovljenom grafičaru, dodijeljena je zahvalnica za nesebičan doprinos radu Fakulteta.

Dubravka BOŽIĆ BOGOVIĆ
Nagrađeni i pohvaljeni studenti

Dekanovu su nagradu dobili studenti: Andrej Labudić, Helena Tomašek, Anita Zeko i Matea Sesar. Pohvalu za uspješnost u studiranju po godinama dobili su studenti: Valentina Markasović, Andrej Labudić, Sonja Đelatović, Marijana Bošnjak, Matea Sesar, Anita Zeko, Matea Pelivan, Monika Pejičić, Ivana Hodak, Manda Gavrić, Zoran Jekić, Lana Lončar, Franjo Lacković, Ivana Kurilj, Mihaela Majetić, Monika Bereš, Ines Špoljarić, Ivan Mikulić i Jela Markušić. Pohvalu za izvannastavne aktivnosti dobili su studenti: Ivana Dejanović, Ljubice Brigitte Nikić i Vjeran Šergo.

Možda ste propustili...