Učionica
MEĐUNARODNI DAN DARIVANJA KNJIGA NA GRAĐEVINSKOM FAKULTETU OSIJEK

Gotovo 200 knjiga donirano pacijentima Kliničkoga bolničkoga centra Osijek
Objavljeno 11. ožujka, 2018.

Dana 14. veljače, osim praznika zaljubljenih - Valentinova, slavi se i Međunarodni dan darivanja knjiga koji je 2012. pokrenula dječja spisateljica Amy Broadmoore, a ubrzo se proširio na brojne zemlje diljem svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece.

Sudjelovati se može na više načina: darivanjem knjige prijatelju ili rođaku, ostavljanjem zanimljive knjige u javnom prostoru ili darivanjem knjige antikvarijatu, knjižnici, dječjoj bolnici ili dobrotvornoj organizaciji. Slikovnice i knjige darovane knjižnicama prosljeđuju se potrebitima: dječjim odjelima bolnica radi humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili kakvoj dobrotvornoj organizaciji.

Knjižnica Građevinskoga fakulteta Osijek ove se godine prvi put uključila u tu aktivnost organizacijom razmjene knjiga među studentima i djelatnicima Fakulteta. Želja je bila potaknuti ih na „kopanje“ po svojim kućnim knjižnicama, traženje naslova koje su pročitali i više im ne trebaju (a nisu emotivno vezani za njih) te potom na druženje i razgovor o knjigama u knjižnici prigodom razmjene. Aktivnost je u potpunosti uspjela. Nakon razmjene ostalo je još 30-ak slikovnica i bojanki za najmlađe i 50-ak knjiga za djecu i mlade, ali i stotinjak naslova beletristike koji su odneseni u Klinički bolnički centar Osijek i darivani pacijentima na odjelima ginekologije i pedijatrije. Nadamo se da će im te knjige bar malo olakšati i oplemeniti boravak u bolnici.

Vesna ZOBUNDŽIJA
Možda ste propustili...