Učionica
DIO ODLUKA S 5. SJEDNICE SENATA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

Senat odobrio novi studijski program sveučilišnoga diplomskog studija Kineziološka edukacija na FOOZOS-u
Objavljeno 11. ožujka, 2018.

Na 5. sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u akademskoj godini 2017./2018., održanoj 28. veljače 2018., doneseno je mnogo odluka, a izdvajamo najvažnije.

Senat je donio izmjene i dopune studijskoga programa specijalističkoga diplomskog stručnog studija Javna uprava na Pravnom fakultetu Osijek te novi studijski program diplomskoga sveučilišnog studija Kineziološka edukacija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku. Temeljem prethodnoga pozitivnoga mišljenja Odbora za statutarna i pravna pitanja, Senat je izdao suglasnost na privremeni Statut Akademije za umjetnost i kulturu koji je donijela privremena dekanica prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić 13. veljače 2018. Privremenim Statutom pobliže se određuju početak rada te ustrojstvo i djelatnost Akademije kao i ovlasti i način rada akademijskih tijela. U prijelaznim i završnim odredbama utvrđen je rok od 60 dana za konstituiranje Vijeća Akademije koje će djelovati do donošenja Statuta Akademije. Utvrđeno je i da se Ugovorom o međusobnim pravima i obvezama između osnivača, Sveučilišta u Osijeku, i Akademije za umjetnost i kulturu pobliže određuju prava i obveze vezane uz statusnu promjenu Odjela za kulturologiju i Umjetničke akademije u Osijeku te međusobna prava i obveze u vezi s pitanjima prijenosa akreditiranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, statusa i prijelaza studenata, pitanja prijelaza zaposlenika, zatim prijenosa arhive, sredstava za rad, financijskih sredstava, opreme i knjiga, kao i korištenje prostora i opreme na novoj ustanovi, Akademiji za umjetnost i kulturu, u sastavu Sveučilišta.

Osim toga, Senat je prihvatio pokroviteljstvo 8. studentskoga filozofskog simpozija „Studentske (r)evolucije: pedeset godina od 1968.” koji će se održati 3. i 4. svibnja 2018. na Filozofskom fakultetu Osijek. Senat je izdao i dvije suglasnosti dekanima fakulteta za sklapanje ukupno triju ugovora u sklopu HRZZ projekta „Uspostavni istraživački projekti“, i to:

l prof. dr. sc. Dragi Žagaru, dekanu Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, za sklapanje dvaju ugovora ukupne vrijednosti 2.882.994,92 kune te

l prof. dr. sc. Krunoslavu Zmaiću, dekanu Poljoprivrednoga fakulteta u Osijeku, za sklapanje ugovora ukupne vrijednosti 1.493.936,23 kune.

(Sveučilište u Osijeku)

Prof. dr. sc. Pero Raos kandidat za člana Nacionalnoga vijeća

Temeljem Javnoga poziva Vlade RH za predlaganje kandidata za predsjednika i osam članova Nacionalnoga vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, objavljenoga na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, Senat Sveučilišta predložio je svojega kandidata. Temeljem priložene dokumentacije i provedene rasprave donesena je odluka da se iz reda vrhunskih znanstvenika u znanstvenom području tehničkih znanosti, iz znanstvenoga polja strojarstvo, prof. dr. sc. Pero Raos, redoviti profesor u trajnom zvanju Strojarskoga fakulteta u Slavonskom Brodu, predlaže kao kandidat Senata Sveučilišta u Osijeku za člana navedenoga Vijeća.

Možda ste propustili...

SVEUČILIŠTE PREDALO NOVU ZGRADU AKADEMIJI ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Novouređen prostor za osječku Akademiju

UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA „SLAVONSKA STEM EVOLUCIJA“ NA FERIT-U OSIJEK

Rješavaju problem nerazvijenosti modela društveno korisnoga učenja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva