Učionica
TRADICIONALNA MANIFESTACIJA U SVRHU POPULARIZACIJE ZNANOSTI

Od 16. do 21. travnja XVI. Festival znanosti u Osijeku, Našicama i Vinkovcima
Objavljeno 11. ožujka, 2018.

Osijek je jedan od brojnih gradova u Republici Hrvatskoj u kojem se po šesnaesti put održava Festival znanosti.

Riječ je o manifestaciji koju sudionici i publika uspoređuju s pozornicom na kojoj znanstvenici i studenti predstavljaju aktualne teme, predstavljajući tako znanost i znanstvena postignuća na popularan i simpatičan način. Ove se godine Festival znanosti održava od 16. do 21. travnja na više mjesta u Osijeku, Našicama i prvi put u Vinkovcima, a glavna je tema „Otkrića“. Podsjetimo, Festival se znanosti u Hrvatskoj neprekidno organizira od 2003. godine. Tema se određuje na nacionalnoj razini, u pravilu je opća i odnosi se na sva područja znanosti. „Voda“, „Zrak“ i „Valovi“ neke su od prethodnih festivalskih tema. Tijekom manifestacije, kojoj je cilj približiti znanost javnosti, znanstvenici i studenti popularnim predavanjima, radionicama, raspravama, izložbama i drugim događanjima daju doprinos popularizaciji znanosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja.

U sljedećem, 35. broju Sveučilišnog glasnika, koji izlazi 13. travnja, bit će objavljen detaljan program i satnice svih događanja u okviru 16. Festivala znanosti u Osijeku, Našicama i Vinkovcima.

Lidija GETTO
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva