Sport
PH U KICKBOXINGU

U dvorani Jug 300 natjecatelja u borbi za reprezentaciju
Objavljeno 10. ožujka, 2018.

U osječkoj dvorani Jug danas (subota) održat će se Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu u disciplinama K-1 za seniore i juniore te u point fightingu za mlađe kadete i seniore. Organizator priredbe je Kickboxing klub Sveti Duh iz Osijeka, kojima je ovo već osmo slično natjecanje koje organiziraju. Svečanost otvorenja predviđeno je za danas u 9.30 sati uz nazočnost vodećih ljudi iz Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, a početak natjecanja predviđen je za deset sati. Iz “organizacijskog odbora” javili su nam kako je prema broju prijava natjecanje premašilo sva očekivanja organizatora.

- Naša je procjena bila oko 200 natjecatelja, međutim, prijavilo nam se čak 298 sudionika iz 58 hrvatskih klubova. Oni će se natjecati tijekom dana na dva ringa i dva tatamija, a ulaz za sve ljubitelje borilačkih sportova je besplatan - rekao nam je Tomislav Bilandžić, čelni čovjek Svetog Duha i predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza.

Inače, Prvenstvo su svojevrsne kvalifikacije za ulazak u državnu reprezentaciju i nastup na Europskom seniorskom prvenstvu u Bratislavi te EP za juniore koje će se održati u Veneziji. Pravo sudjelovanja na tim natjecanjima stječu prvaci Hrvatske u svojim kategorijama. Stoga, nastupit će sve najbolje s čime trenutačno hrvatski amaterski kickboxing raspolaže.

- Svakako bih istaknuo u ženskoj konkurenciji Helenu Jurišić iz Splita, europsku i svjetsku prvakinju u low kicku te njezinog sugrađanina bivšeg svjetskog prvaka Tomislava Čikotića. Niz će tu biti hrvatskih reprezentativaca osvajača medalja s velikih natjecanja.

Naravno, i domaćini imaju adute.

- Mogu reći kako je trenutačno najbolji slavonski borac Andrej Kedveš, iz đakovačkog Blitza, ali on je u nedavnoj borbi zaradio ozljedu pa neće nastupiti. Zato će Đakovčani sigurno nade polagati u Luku Jamana u kategoriji do 86 kg. Što se tiče članova Svetoga Duha vjerujemo kako naslov i status državnog reprezentativca mogu steći Gaj Ćosić (do 81 kg), inače brončani sa Svjetskog prvenstva u Budimpešti, zatim Antonio Krajinović (do 75 kg), te Mihael Haller (do 67 kg), a u juniorskoj konkurenciji velike nade polažemo u Bornu Bilandžića (do 63,5). Vjerujemo kako će netko od njih steći status reprezentativca - zaključio je Bilandžić.

Krešimir LACKOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike