Sport
ZORAN ZEKIĆ:

Ovo je “bećarski derbi” u kojem mi moramo biti bećari
Objavljeno 10. ožujka, 2018.

Trener Osijeka Zoran Zekić bio je vrlo umjeren u najavi utakmice protiv slavonskog rivala. Iza njega i njegove momčadi 22 su dana bez natjecateljske utakmice. Vremenski uvjeti bacili su Osječane “dva koraka unatrag”, ali kada dolazi okršaj sa slavonskim rivalom, onda se te stvari jednostavno zaboravljaju.

- Neću govoriti o problemima kroz koje smo prolazili u posljednih 20-ak dana. Nismo normalno mogli trenirati, nismo igrali, ali to nam ne smije, niti može biti bilo kakav alibi za nedjeljnu utakmicu protiv Cibalije. Čeka nas “bećarski derbi” u kojem ćemo valjda napokon mi biti - bećari - slikovito se izrazio trener nogometaša Osijeka.

Aluzija je posve jasna. Ove sezone bijelo-plavi još nisu osjetili slast slatke pobjede nad susjedima, iako ih na ljestvici dijeli čak 21 bod razlike.

- Cibalia nam je u te dvije utakmice pokazala kako se treba igrati u slavonskim derbijima. Oba puta su se “bacili na glavu” i to im se isplatilo, a mi nismo bili na toj razini. Pristup i karatker opet će odigrati ključnu ulogu, a posljednje što želim je nakon susreta opet pričati kako nismo bili pravi. To su utakmice u kojima nema nikakve veze tko je na kojoj posziciji, tko je u kakvoj formi, jedino što je važno jest tko će biti raspoloženiji i odlučniji tog dana, u tih 90 minuta. Cibaliji nije lako, ali nije ni nama. Naši suparnici u borbi za vrh pobjeđivali su dok smo mi bili izvan akcije. Dakle, nemamo mi što čekati, ako želimo držati korak s Hajdukom i Rijekom moramo pobjeđivati, kaže Zekić.

Iako je u derbijima uvijek nezahvalno pričati o favoritima, Zekić ne bježi od te uloge.

- Favoriti smo, tu dvojbe nema, ali to ne znači kako ćemo šetnjom doći do pobjede. Moramo se na taj način postaviti na terenu, a to znači kako će možda biti potrebno ići i preko našeg trenutačnog maksimuma. To je utakmica u kojoj nema pardona. Mnogo znači našim navijačima i toga moramo biti svjesni. Osim toga imamo obvezu i sami sebi pokazati kako smo konkurentni u borbi za sam vrh tablice. Nemamo prostora ni za kakve alibije niti su oni meni prihvatljivi - jasan je trener bijelo-plavih.

Duhovit je Zekić bio s odgovorom na pitanje o informacijama s kojima raspolaže kada je u pitanju kvaliteta travnjaka u Vinkovcima.

- Igrao sam za Cibaliju, imam mnogo prijatelja u Vinkovcima i nadao sam se kako ću dobiti od njih infornacije o stanju terena. Svi su mi lagali, a to samo govori o tome što će nas dočekati u toj utakmici. Na koncu sam se “maskirao” i sam otišao u Vinkovce pogledati teren. Nisu me vidjeli - kroz smijeh je zaključio Zoran Zekić, trener Osijeka, pa dodao:

- Teren će biti isti za obje momčadi, samo je pitanje tko će se prije i bolje prilagoditi uvjetima na njemu. Uostalom, sve su priče prije utakmice nevažne. Jedino je važno kako ćemo izgledati tijekom susreta. D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike