Crna kronika
PRIJEVARA U MARIJANCIMA

Lažni policajci ukrali ženi veliku količinu novca
Objavljeno 10. ožujka, 2018.

MARIJANCI

Sedamdesetosmogodišnja žena nova je žrtva lažnih policajaca u Slavoniji. Kako doznajemo iz PU osječko-baranjske, u četvrtak oko 15 sati dvojica nepoznatih muškaraca došla su u kuću 78-godišnjakinje u Marijancima te se lažno predstavila kao policajci. Zatražili su od 78-godišnjakinje novac i nakit kako bi navodno provjerili jesu li “pravi”, a kada im ih je žena donijela, pobjegli su. Žena je oštećena za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Iz policije pozivaju građane, posebice starije životne dobi, ali i njihove mlađe članove obitelji i susjede, da ih upozore na prevarante. Naime, u posljednje dvije-tri godine pojavio se novi oblik prijevare, najčešće usmjeren prema građanima starije životne dobi. Prevaranti koriste životnu dob, samostalno stanovanje te neupućenost i neoprez osoba da dođu do njihovih ušteđevina i novca.

Najčešće prvo nazovu žrtve predstavljajući se kao bankari ili policajci i kažu da novac koji imaju nije “pravi” ili da su novčanice zastarjele, pa da ih trebaju vratiti. Ubrzo nakon toga javlja se navodni policijski inspektor ponavljajući im navode “bankara” te prijeti da će snositi posljedice jer posjeduju neispravan novac. U strahu od kazni, žrtve predaju novac, misleći da će ga nakon zamjene dobiti natrag. Prevaranti nakon što dobiju novac odlaze i nikada se više ne pojavljuju na vratima žrtve koja zove policiju tek nakon nekog vremena kada shvati da je pokradena.S.Lacić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA OPĆINSKOG SUDA SLAVONSKI BROD

Dobio odštetu jer je na nasipu, zbog nedostatka kockica, pao i slomio ruku

2

POŽAR U MAŽURANIĆEVOJ ULICI U JOSIPOVCU

Izgorjele radionica i kotlovnica

3

ZAGREB

Oduzeti duhan, cigarete i vozila