Regija
MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

Slatinčani najlogičari
Objavljeno 10. ožujka, 2018.

SLATINA

Od sedam učenika u programu opće gimnazije Srednje škole Marka Marulića koji su sudjelovali na Međužupanijskom (regionalnom) natjecanju iz logike u kategoriji nematematičkih srednjih škola, čak pet učenika osvojilo je prvih pet mjesta. Najbolji slavonski “logičari” iz slatinske gimnazije su Antea Rap, Sanja Kelemen, Ivan Brezovčan, Marija-Magdalena Kovačec i Klara Pugar.

Pogled na rang-listu poretka ostvarenih rezultata na natjecanju održanom u II. gimnaziji u Osijeku otkriva da je iz cijele Slavonije prag za sudjelovanje na toj razini natjecanja prešlo samo 16 učenika iz škola koje su se odlučile sudjelovati. Osim Srednje škole Marka Marulića Slatina sa sedam učenika (prvih pet mjesta te 10. i 12. mjesto), na školskim natjecanjima najuspješniji bili su učenici Gimnazije M. A. Reljkovića iz Vinkovaca, među kojima se šest natjecatelja plasiralo na Međužupanijsko natjecanje. Oni su zauzeli 6., 8., 9., 13., 14. i 15. mjesto. Po jednog natjecatelja imale su Srednja škola Valpovo (7. mjesto), Klasična gimnazija fra Marijana Lanosovića Slavonski Brod (11. mjesto) i Gimnazija Matije Mesića Slavonski Brod (16. mjesto).

Na natjecanjima iz logike sudjeluju učenici trećih razreda gimnazije, a rješavaju se zadaci iz programa nastave logike za gimnazije.P.Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana