Regija
BICIKLISTIČKI KLUB SLATINA

Uredit će biciklističke staze i označiti ih
Objavljeno 9. ožujka, 2018.

SLATINA

Na županijskoj i državnoj razini sve izraženije su aktivnosti na razvoju cikloturizma ili biciklističkog turizma, koji postaje sve popularniji, pa je i Hrvatska jedna od 14 zemalja EU, ili ukupno 20 zemalja, kroz koje prolazi međunarodna biciklistička ruta EuroVelo.

Biciklistički klub Slatina u posljednje dvije godine nije bio osobito aktivan, a njegova se aktivnost svela na suradnju s Policijskom postajom i registraciju bicikala. To je hvale vrijedna aktivnost, ali ona bi trebala biti samo jedna u nizu, ali ne i jedina aktivnost. O tome je na izbornoj skupštini kluba u prostorijama Centra nevladinih udruga govorio dosadašnji predsjednik Mladen Crnobrnja, koji je spomenuo biciklijade, utrke i festivale na kojima su slatinski biciklisti sudjelovali ili koje su organizirali. Radi nastavka uspješnijeg rada izabrano je novo vodstvo kluba, u kojem su najtrofejniji slatinski biciklist Nino Margaretić kao predsjednik, Nad Nicinger kao dopredsjednik i Karlo Lokner kao tajnik, a članovi Upravnog odbora su i Boris Ladan te Mladen Crnobrnja.

Margaretić je iznio plan rada, koji obuhvaća sudjelovanje na utrkama 10. sezone Slavonske brdsko-biciklističke lige 2018. i organizaciju utrke SBBL XC-Bunarić 29. travnja. Članovi kluba sudjelovat će i u biciklijadi Udruge Motiv,a organizirat će i biciklijadu u povodu Dana pada Vukovara, 18. studenoga. Klub će se volonterski uključiti i u organizaciju utrke Tour of Croatia na relaciji Osijek -PP Papuk - Orahovica - Slatina - Virovitica - Koprivnica. U planu je edukacija građana o održavanju i podešavanju bicikala te uključivanje u aktivnosti na razvoju cikloturističke infrastrukture u županiji pa će klub razmotriti mogućnosti obilježavanja i uređenja biciklističkih staza na slatinskom području. Nastavit će se i uspješna akcija registracije bicikala u suradnji s PP Slatina.

Aktiviranje kluba pozdravio je gradonačelnik Denis Ostrošić, koji je pohvalio usvojeni plan rada te izrazio želju da se mreža biciklističkih staza širi i na istočni dio županije i od Drave prema Papuku, kako bi se i taj dio županije uključio u razvoj cikloturizma. Također je napomenuo da će u većem dijelu Slatine biti teško izgraditi ili obilježiti biciklističke staze, zbog nedovoljne širine nogostupa i kolnika.P.Žarković

Možda ste propustili...

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike