Mozaik
KONCERT U KINU URANIA

Klapa Contra sjajnim nastupom Osječankama uljepšala Dan žena
Objavljeno 10. ožujka, 2018.

Stotinjak gledatelja uživalo je u ugodnim zvucima s juga u osječkom kinu Urania, gdje ih je u večernjim satima dočekala simpatična ekipa pjevača impresivnih glasova okupljenih u klapi Contra. Ovu relativno novu klapu na hrvatskoj estradi čine Eduard Šegota, Miro Trgo, Mislav Biočina, Jozo Delaš i Duško Britvić, a osječka publika ih je na Dan žena prvi put mogla vidjeti u pratnji klavijatura, kojima je vješto upravljao mladi Marko Gospočić. Ova iskusna ekipa s dugogodišnjim iskustvom nastupanja u klapama Cambi i Kampanel, nove izazove pronašla je upravo u novom sastavu, koji je, kako kažu, odmah pronašao nove izazove i zajedinčku kemiju, gotovo opipljivu na svakom nastupu.

- Uskoro će biti tri godine otkada smo počeli ovaj projekt kojim uz već poznate pop-primjese njegujemo autohtonu klapsku glazbu kroz a capella pjevanje. Iskustvo nam govori kako osječka publika taj dašak juga uvijek odlično prihvaća, stoga nam je iznimna čast i zadovoljstvo što upravo Dan žena možemo uljepšati našim slušateljicama, jer naše pjesme većinom govore o ženama, ljubavi i samim ljudskim odnosima - rekao je Miro Trgo, bas iz splitkske klape Contra, koji je kroz cijeli nastup oduševljeno naglašavao kako upravo ženski dio publike s njima zdušno pjeva, baš poput upjevanog zbora. Trgo je tako već na početku zaključio kako su glavne poruke koncerta: “Da nema žena, ne bi bilo ni nas”, i “Svaki dan bi trebao biti Dan žena, jer one to zbilja zaslužuju”.

U gotovo dvosatnom koncertu, simpatični splitski pjevači duhovito su otkrili kako nikada nemaju točno određen raspored pjesama za izvođenje, pa s publikom uvijek uživaju u spontanosti koje donose najljepše klapske pjesme. Tako su uz mnoge obrade, poput “Oprosti”, “Moj lipi anđele”, “Vilo moja” i “Sad kada došla si”, otpjevali i autorske pjesme: “Srićo moja”, “Vridi li” i “Kreni pismom”, koje je osječka publika s oduševljenjem prihvatila. M.Mandić

Osječka publika taj dašak juga uvijek odlično prihvaća

Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

Najčitanije iz rubrike