Kultura
GLAZBENI TJEDAN GLAZBENE ŠKOLE JOSIPA RUNJANINA

Najveća nagrada koju mladi priželjkuju - gromoglasni pljesak!
Objavljeno 10. ožujka, 2018.

VINKOVCI - Najznačajnija manifestacija u organizaciji Glazbene škole Josipa Runjanina u Vinkovcima Glazbeni tjedan, održat će se od 12. do 16. ožujka. U tjedan dana, priliku da nastupe u Koncertnoj dvorani škole (Istarska 3) i Gradskom kazalištu “Joza Ivakić”, dobit će učenici svih odjela, koji su svojim radom i zalaganjem tijekom godine pokazali visoku razinu tehničke spretnosti i umjetničke spremnosti.

Prvoga dana, u ponedjeljak, 12. ožujka, koncert je učenika 1. razreda OGŠ, koji počinje u 19 sati, a održava se u kazalištu. Učenici Osnovne glazbene škole (od 2. do 6. razreda) na istom će mjestu koncert održati u utorak, 13. ožujka, također u 19 sati.

Zborovi i orkestri škole zauzimaju pozornicu Gradskog kazališta “Joza Ivakić” u srijedu, 14. ožujka, u 19 sati, a u četvrtak, 15. ožujka, u 19 sati na redu su učenici Srednje glazbene škole. Taj koncert održava se u Koncertnoj dvorani Glazbene škole.

Za petak, 16. ožujka, najavljena su čak dva događaja: učenici Škole suvremenog plesa Ane Maletić nastupaju u 18 sati u Gradskom kazalištu, a u 19 sati u Koncertnoj dvorani škole Glazbeni tjedan zatvaraju sami profesori koncertom posvećenim poznatom skladatelju Claudeu Debussyju, čija se 100. obljetnica smrti obilježava diljem svijeta ove godine.

Organizatori Glazbenog tjedna pozivaju Vinkovčane da svojim dolaskom podrže rad učenika i napore u stvaranju prilika da se njihov talent i veliki trud pokažu i nagrade najvećom nagradom koju mladi umjetnik priželjkuje - gromoglasnim pljeskom! Ulazak je na sva događanja slobodan! M.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike