Sport
“VIOLE” SE OPROSTILE OD ASTORIJA

Badelj: Mogao si razgovarati sa svima i kad se nismo razumjeli
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

Hrvatski nogometni reprezentativac Milan Badelj emotivnim se govorom oprostio od kapetana Fiorentine Davida Astorija na ispraćaju u bazilici svetog Križa u Firenzi. Badelj se kao dokapetan “viola” oprostio od prerano preminulog omiljenog nogometaša, a hrvatski reprezentativac držao je govor nakon Astorijeva brata.

- Dragi Davide, govorim u ime suigrača i cijele obitelji "viola". Tvoje ime na hebrejskom znači 'voljeni', a kada vidim sve ove okupljene zbog tebe, vjerujem da je to doista s razlogom tvoje ime. Davide, svojim očima možeš ući pod kožu čovjeku i ostati ondje. Nisi kao svi drugi, ti si onaj koji je, čak i ako ne razumijemo jezik, mogao razgovarati sa svima nama, iz srca, i držati nas ujedinjene. Ti imaš dar univerzalnog govora srca - kazao je Badelj.

Na pokopu su se pojavili mnogi poznati talijanski nogometaši, čelnici klubova, kao i mnogi politički uglednici te osobe iz talijanskog javnog života. Pojavila se i cijela momčad Juventusa, a ispred bazilike okupilo se oko 10.000 navijača, a tisuće ljudi čekalo je i na stadionu “Artemio Franchi” gdje je pogrebna povorka prošla nakon obreda u bazilici. Hina

Možda ste propustili...

ŽDRIJEB KVALIFIKACIJA ZA EP (U-19 I U-17)

Gudeljevi s Nijemcima, Krpanovi s Engleskom

OSVRT NA 17. KOLO PRVE HT HNL

Bišćanova Rijeka ruši sve pred sobom

NES(P)RETAN PORAZ VRIJEDNOSNICE OSIJEKA

Ostali razočarani unatoč jednoj od najboljih partija