Sport
HNK CIBALIA

Hoće li Barišić i u dresu Vinkovčana ostati “Mr. Derby”?
Objavljeno 9. ožujka, 2018.
Barišić je prvi strijelac Osijeka u slavonskim derbijima, a taj epitet u dresu Cibalije nosi Zoran Zekić

Vezani članci

NK OSIJEK

Milović i Pervan čekaju na debi

U 52. slavonski derbi Cibalia bi mogla ući s jednim kvalitetnim igračem više. Napadač Josip Barišić konačno je registrirani igrač Cibalije i ima pravo nastupa protiv Osijeka. Zanimljivo, Barišić bi, ako se za to trener Bartolović odluči, u “nebeskoplavom” dresu mogao debitirati protiv kluba u kojem je poniknuo i proveo najveći dio svoje karijere. Nastup protiv bivšeg kluba svakako izaziva emocije u igrača. Posebno jer će Josip možda prvi put zaigrati protiv bivšeg kluba.

Dočekao registraciju

- U Osijeku sam od kako znam za sebe, 20-ak godina, i nikada nisam niti zamišljao da bih jednog dana mogao igrati protiv kluba gdje sam poniknuo. Istina je da sam imao priliku dok sam bio u Splitu, ali me ozljeda spriječila u tome, pa bi ovo mogla biti moja prva utakmica u karijeri koju ću igrati protiv nekadašnjeg kluba. Naravno, posljednja je odluka na treneru hoće li me već sada koristiti - rekao je 31-godišnji nogometaš koji je u Vinkovce stigao kako bi riješio gorući problem, a to je nedostatak realizacije. No, njegova se registracija odužila i pomalo je sretna okolnost što je u tom razdoblju rješavanja “papirologije” bilo dosta odgoda.

- Imao sam problem s poljskim savezom, nisam znao njihove zakone i propise, pa se sve to odužilo. Konačno je i to iza nas. Sada sam napokon član Cibalije i spreman za igru. Vrijeme koje sam prošao dok su se riješili papiri iskoristio sam da bih se priviknuo na momčad i upoznao igrače. Zadovoljan sam svime, od prijma u klubu do dečki u svlačionici. Ima dosta mladih igrača koji se žele dokazati, a uz nas malo starije mislim da bi to mogla biti dobitna kombinacija.

Barišić će u nedjelju biti na strani Cibalije, kojoj je često ranije u slavonskim derbijima zagorčavao život. Štoviše, na samom je vrhu strijelaca u ogledima Osijeka i Cibalije. Postigao je pet pogodaka, zanimljivo, jedan više od sadašnjeg trenera Osijeka Zorana Zekića, koji je svoja četiri pogotka zabio u dresu Cibalije, koliko ima i Osijekov veznjak Nenad Bjelica, danas trener u Poljskoj, odakle je Barišić stigao u Vinkovce.

Jedne se utakmice Josip posebno sjeća.

- Mislim da je bila 2008. kada smo igrali u Vinkovcima i Osijek je slavio s 3:0, a ja sam postigao dva pogotka. Na vratima Cibalije bio je Davor Burcsa.

Cibalia ima potencijal

U nedjelju će biti prijetnja Osječanima. Ne sumnja kako Cibalia može još jednom “bijelo-plavima” zagorčati život ove sezone.

- Ova momčad Cibalije ima veliki potencijal, to su pokazale utakmice protiv Hajduka, Slaven Belupa i Istre 1961. U prvom poluvremenu protiv Hajduka imali su nekoliko prilika za gol i da je Cibalia tada povela, tko zna kako bi utakmica završila. Slično je bilo i u Koprivnici. Istra se u prijelaznom roku pojačala, a to se nije vidjelo. Cibalia je cijelu utakmicu gospodarila terenom. Mislim kako stanje na tablici nimalo ne ocrtava kvalitetu ove momčadi i vjerujem da će se ubrzo situacija promijeniti.

Ove sezone Osijek nije svladao Cibaliju, no u nastavku sezone Vinkovčani još nisu postigli pogodak. Novi napadač Cibalije i u predstojećoj utakmici očekuje neizvjesnost.

- Dok sam igrao u Osijeku, uvijek je bilo teško igrati u Vinkovcima. Uvijek je to bila tvrda utakmica dvaju protivnika koji su željeli na kraju slaviti. Ništa drukčije neće biti ni u nedjelju, znam da će svi izgarati na terenu samo da dođu do pobjede. Uvjeren sam da Cibalia ovu utakmicu neće izgubiti, a s malo sreće može osvojiti i sva tri boda - zaključio je bivši napadač Osijeka, danas u dresu Cibalije.

Antun GRGIĆ

5

pogodaka postigao je Josip Barišić u slavonskim derbijima

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike