Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠICA

Četvrta je bila sreća
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

Utakmicama 12. kola odbojkašice su zaključile borbu za bodove u Superligi za ovu sezonu. Posljednja tri na konto su stavile Osječanke, koje su se ipak uspjele od neuspješne sezone oprostiti pobjedom. Nakon što su triput već gubile od Olimpika, Zagrepčanke su na kraju ipak poražene u Gradskom vrtu, gdje se igralo isključivo za prestiž. Stoga nije čudno da gošće nisu igrale u najjačem sastavu, istina, nisu ni domaće (umjesto ozlijeđene kapetanice Ivane Grubeše minutažu je dobila Nora Đurić), koje su uspjele uljepšati oproštaj. Sve je bilo riješeno u tri seta, ali samo je prvi ponudio konstantnu dominaciju Osijeka, koji je u nastavku susreta ipak bio kvalitetniji u završnici. U oba seta prevaga su bili servisi, u drugom setu serija Lee Grahovac bila je ključna, a posebno impresivna na početnom udarcu bila je Elena Babić, koja je bila najzaslužnija za seriju 8:0, koja je zaostatak od 16:20 pretvorila u 25:20 za domaćina i potvrdu zaslužene pobjede.

- Iako nismo imale izgleda za produžetak sezone, uspjele smo malo uljepšati sliku. Olimpik nam je ostao dužnik, drago mi je da smo nakon tri poraza pronašle način kako ga svladati. Meni se malo miješaju emocije, jer ovo mi je bila i oproštajna utakmica u osječkom dresu. Iako sezona nije ispala kako smo svi htjeli, bar je rastanak pobjednički - rekla je nakon dvoboja Elena Babić, kojoj je prije početka susreta klupski predsjednik Zoran Prodanović uručio cvijeće za oproštaj.

Nije se samo Elena oprostila, oprostio se i Osijek od Superlige, jer dva posljednja mjesta u 2. skupini znače i selidbu u prvoligaško društvo od sljedeće jeseni (zajedno s Novom Gradiškom, koja je u posljednjem kolu kod kuće poražena od Poreča 2:3).

- Sezonu smo zaključili pobjedom, nadam se da će takva biti i sljedeća. Učinit ćemo sve kako bismo se vratili tamo gdje, mislim, objektivno i pripadamo - rekao je trener Miroslav Đekić, kojeg sada čeka slaganje igračke križaljke za novi ciklus. Ovaj stari nije bio dobar, ali bit će prigode za popravni.

Nino BENČINA
Vukovarke u doigravanju

Posljednju utakmicu kao članice Prve lige odigrale su odbojkašice Vukovara, koje su u sklopu 3. skupine na svom parketu bile bolje od Drenove 3:0 (10, 22, 23). Enna Vukovar je osvajanjem prvog mjesta u toj konkurenciji izborila superligaški status, ali i doigravanje za prvaka Hrvatske. U njega kreće kao sedmi nositelj, a to znači da u četvrtfinalu čeka aktualne prvakinje, Marina Kaštela.

Đakovo je izgubilo u 12. rundi 4. skupine na gostovanju u Velikoj Gorici 3:0 (18, 21, 17), ali prvoligaški je status odavno potvrđen, pa ćemo tako sljedeće sezone u toj konkurenciji imati sigurna tri predstavnika. N.B.

OSIJEK                  3
OLIMPIK               0

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 70. Suci: Horvat i Zamaklar (oba Belišće)

OSIJEK: Lizatović, Đurić, Nikolić, Babić, Lovrić, Sučić, Štebih, Krivić, Grahovac, Bilić, Šinunec, Gadžić, Zirn, Miličević

OLIMPIK: Uzelac, Jularić, Šandrk, Toplek, Rimac, Radanović, Martinčić, Barić, Krmpotić, Butković, Deak, Milinković

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:14, 25:22, 25:20

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike