Svijet
BEČKI NADBISKUP BORAVIO U BIH

Kardinal Schoenborn: Izbjeglicama se mora pomoći
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

Bečki nadbiskup kardinal Christoph Schoenborn upozorio je u četvrtak kako se prava izbjeglica moraju poštovati, a onima kojima su životi ugroženi mora se pružiti zaštita, istaknuvši kako je samo takvo ponašanje sukladno s istinskim kršćanskim načelima. “Riječ azil u našoj zemlji ne smije izgledati poput psovke”, rekao je kardinal Schoenborn novinarima tijekom boravka u Sarajevu, gdje je predvodio članove Biskupske konferencije Austrije u višednevnom posjetu Bosni i Hercegovini. Dodao je kako je dužnost europskih naroda i istinskih kršćana takvim ugroženim osobama biti na raspolaganju i pružiti im potporu.

Kardinal Schoenborn upozorio je u četvrtak i na težak položaj Crkve u Bosni i Hercegovini, a vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić još je jednom pozvao na odgovorno ponašanje političara, kako bi se zaustavilo stvaranje napetosti i poduzeli koraci prema izgradnji pravednog mira i jednakopravnosti.

Kardinal Schoenborn predvodio je biskupe iz Austrije u višednevnom posjetu BiH, a ovog je tjedna održano i zajedničko zasjedanje biskupskih konferencija dviju država, kao znak posebne potpore Crkvi u BiH i katolicima u toj zemlji, čiji se broj neprestano smanjuje. H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike