Crna kronika
HRVATSKA POLICIJA RAZBILA KRIJUMČARSKI LANAC

Zaplijenjeno sto kilograma kokaina iz Paname
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

Hrvatska policija u sklopu akcije “Nana” razbila je krijumčarski lanac i zaplijenila 100 kilograma kokaina koji su osumnjičeni pripadnici zločinačke organizacije krijumčarili iz Južne Amerike u Europsku uniju preko Hrvatske. MUP je objavio na svojim internetskim stranicama da je policija u srijedu započela s uhićenjima te da je na području Hrvatske i Slovenije uhićeno osam osoba. Među uhićenima su 48-godišnji državljanin Španjolske, 43-godišnji dvojni državljanin BiH i Nizozemske te šest hrvatskih državljana u dobi od 39 do 59 godina. Hina doznaje da je među uhićenima Stjepan Prnjat kojeg se spominjalo još 2007., kad su istražitelji objavili da su razbili lanac krijumčara heroina i kokaina, razgranat po Europi, uključujući i Hrvatsku.

Sto kilograma kokaina u Panami navodno je kupljeno za 300 tisuća eura, objavio je Uskok na svojim stranicama, detaljno opisujući način na koji su pripadnici skupine organizirali unošenje droge na skrivena mjesta u kontejneru, u kojemu se nalazilo 20 tona miješanog metalnog otpada i dopremu kontejnera iz Paname u Hrvatsku, odnosno na području Zagreba gdje je droga trebala biti istovarena. Uhićene članove skupine policija tereti da su se udružili radi krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u zemlje Europske unije skrivenog u različitoj robi u komercijalnom, kontejnerskom prometu.

Kako bi stvorili paravan za krijumčarenje kokaina skrivenog u robi ili kontejnerima, 2017. su krijumčari organizirali dopremu kontejnera s robom beznačajne vrijednosti iz država Južne Amerike u Europu, koristeći tvrtke sa sjedištem u Hrvatskoj, objavio je MUP.

Zapljena velike količine kokaina u riječkoj luci jedna je od najsloženijih akcija te vrste u povijesti hrvatske policije, izjavio je u Bruxellesu hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. H

Davor Božinović

ministar unutarnjih poslova

Zapljena velike količine kokaina u riječkoj luci jedna je od najsloženijih akcija te vrste u povijesti hrvatske policije.

Možda ste propustili...

ŠTETA OD NEKOLIKO TISUĆA KUNA

Lopov prerezao džep od hlača i ukrao novčanik

TROJE OZLIJEĐENIH U NESREĆAMA

Vozača kamiona spašavali vatrogasci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŠTETA OD NEKOLIKO TISUĆA KUNA

Lopov prerezao džep od hlača i ukrao novčanik

2

OTKRIVEN "PODUZETNIK" U OSIJEKU

Uzgojio 70 stabljika indijske konoplje

3

NESREĆA U MJESTU LEVINOVAC

Berač kukuruza mu uhvatio ruku i zdrobio prste