Osijek
ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ KEMIJE

Najbolji među 50 osnovaca idu na državno natjecanje u Zagreb
Objavljeno 9. ožujka, 2018.

Kao i posljednjih nekoliko godina, Osnovna škola Franje Krežme u Osijeku bila je domaćin Županijskog natjecanja iz kemije. Natjecanje je održano u četvrtak, kada je pod budnim okom osmero nastavnika kemije 50 učenika pokazalo što znaju iz teoretskog dijela ove zanimljive znanstvene grane.

- Prijavljeno je 11 učenika 7. razreda, a svi su ostali osmaši. U našoj smo školi ugostili doista najbolje mlade kemičare iz osječkih i drugih škola koje su u veljači provele svoja natjecanja. Učenici tako na današnjem Županijskom natjecanju rješavaju 20 kompleksnih zadataka koje je osmislilo Državno povjerenstvo, a koje naposljetku i verificira same rezultate - objasnila je pedagoginja OŠ Franje Krežme Jasna Kretić Majer. Dodaje kako je, primjerice, iz škole domaćina četvero učenika izborilo nastup na Županijskom natjecanju iz kemije.

Pedagoginja je naglasila kako najčešće dvoje ili troje učenika s najboljim rezultatima ostvarenim na ovom stupnju natjecanja naposljetku odlazi na Državno natjecanje, koje se ove godine održava u Zagrebu. Na kraju recimo kako Županijsko povjerenstvo već 15 godina uspješno surađuje s OŠ Franje Krežme, upravo zbog odlične organizacije i realizacije mnogih znanstvenih i umjetničkih projekata. Mr.M.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike