Osijek
OPĆINA ERNESTINOVO

Za 12 projekata i programa 1,5 milijuna kuna
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

Najpoznatija općina po kiparstvu Ernestinovo, apliciralo je novi kulturni projekt za financiranje u stopostotnom iznosu od 1.498.340,29 kuna u suradnji s partnerima.

Riječ je o projektu Općine Ernestinovo s Likovnom udrugom Petar Smajić iz Ernestinova, KUD-om Petefi Šandor iz Laslova, Udrugom žena iz Laslova i Dječjom kreativnom kućicom Dokkica iz Osijeka.

Načelnica Marijana Junušić navodi kako su pripremili i prijavili projektni prijedlog pod nazivom “Kultura povezuje – suradničkim djelovanjem u kulturi do osnažene zajednice”, za financiranje sredstvima Europskog socijalnog fonda, a u sklopu otvorenog poziva Ministartsva kulture RH za dostavu projektnih prijedloga „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“.

Svrha poziva je, kaže ona, osnaživanje dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje civilnog i javnog sektora, a cilj projekta je suradničkim djelovanjem u kulturi unaprijediti suradnju civilnog društva i lokalne uprave kako bi se stvorile pretpostavke za participativno upravljanje u svrhu razvoja kulturne politike Općine Ernestinovo po mjeri njenih građana, kao i poboljšati dostupnost kulturnim i umjetničkim sadržajima u lokalnoj zajednici kako bi se povećala razina aktivnog uključivanja građana u stvaranje kulturno-umjetničkih sadržaja.

Tako će, pojašnjavaju u općinskoj upravi, u sklopu projekta provesti i 12 različitih edukacijskih kulturno-umjetničkih projekata i programa namijenjenih krajnjim korisnicima – građanima općine Ernestinovo kako bi približili građane što više kulturnim i umjetničkim sadržajima i tako ih angažirali da aktivno sukreiraju kulturne sadržaje, s obzirom na to da će količinom, raznovrsnošću i vremenskim slijedom programi biti prilagođeni potrebama lokalnog stanovništva. Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci. D. Pejić

Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike