Regija
CIVILNA ZAŠTITA I ŽURNE SLUŽBE

Sve je spremno za obranu od poplava
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

POŽEGA - Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sazvao je Stožer civilne zaštite i sve voditelje žurnih službi i zaštite i spašavanja želeći dobiti izvješća o stanju i spremnosti za eventualne poplave na našem području.

- Naš sustav 112, ali i stožer Civilne zaštite u cijelosti su spremni. Imamo ubrzano topljenje snijega, na Papuku je još 50 - 70 centimetara snijega, imamo i kišu nekoliko dana te se moramo spremiti za eventualne poplave. Za sada je situacija pod kontrolom, samo malo povećani vodotoci. Sve su službe spremne, od vatrogasaca do policije. Nadam se da neće biti potrebno, ali neka bude spremno – kazao je župan Tomašević, koji ocjenjuje da je najugroženiji dio oko Orljave u slučaju naglog topljenja snijega, i to područje iznad Brestovca te nizvodno od Požege, gdje je i do sada bilo izlijevanja i poplavljenih poljoprivrednih površina, gospodarskih i stambenih građevima.

- Gotov je projekt dvometarskog nasipa od Požege do Pleternice uz Orljavu, kojim bi se zaštitila sva naselja nizvodno od Požege i posebno grad Pleternica. Taj je projekt važan za nas i želimo ga što prije realizirati. Ponovo proizlazi da bismo sve te probleme uspješno riješili akumulacijom Kamenska, koji je ključni, temeljni objekt cijele Požeštine – dodao je župan Tomašević. AGM Kruna

Možda ste propustili...

DAROVNICA DRŽAVE OPĆINI ANDRIJAŠEVCI

Parcele za kuće mladim obiteljima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POVIJESNA UDRUGA MAILATH PRIPREMILA ATRAKCIJU

Uprizorena "Bitka za Miholjac"

2

OPĆINA BABINA GREDA POTIČE ZAPOŠLJAVANJE

Učenicima deficitarnih struka od 500 do 700 kuna mjesečno

3

POST FESTUM SJEDNICE SAVJETA SLAVONIJU, BARANJU I SRIJEM

Većina se slaže kako će se domaćinstvo Savjetu isplatiti