Tehno
GRAĐANI SISKA

Autobusnu kartu u javnom prijevozu mogu plaćati SMS-om
Objavljeno 9. ožujka, 2018.

Vipnetova usluga mPrijevoz poboljšano je rješenje za SMS plaćanje karata u javnom prijevozu, a problem sigurnosti i prijevara pri kupnji karata sada više nije prisutan jer korisniku nakon plaćanja SMS-om vozač autobusa izdaje kartu. mPrijevoz je jedna od Vipnetovih usluga m-trgovine kojom je korisnicima omogućeno plaćanje usluga putničkog prijevoza u suradnji s ugovornim partnerima, u ovom slučaju s tvrtkom Infoart Grupa.

Kartu za javni prijevoz korisnik plaća slanjem SMS-a s odgovarajućom ključnom riječi na broj 700044. Ključna riječ sastoji se od jednog slova koje označava tip putne karte, npr. J za jednokratnu ili D za dnevnu kartu. Na mobilni uređaj stiže SMS poruka s potvrdom da je iznos naplaćen na korisničkom Vip/Tomato računu, a uz predočenje SMS-a vozaču autobusa Autoprometa Sisak d.o.o. korisnik će dobiti papirnatu putničku kartu.

Vip ili Tomato pretplatnički račun ili račun na bonove pritom se tereti za iznos kupljene putničke karte i za naknadu za uspješno obavljenu platnu transakciju u iznosu od 0,69 kuna. Na ovaj način korisnik može kupiti do 20 putnih karata dnevno odnosno potrošiti na karte do 500 kuna mjesečno.

Opcija mPrijevoz posljednja je u nizu Vipnetovih usluga koje za cilj imaju potpuno unaprjeđenje i digitalizaciju korisničkog iskustva u gradskom prijevozu. S pomoću mPrijevoz usluge moguće je kupiti pojedinačne prijevozne karte (npr. mobilna aplikacija Smartica u Osijeku) ili nadoplatiti korisnički Nextbike račun za najam bicikla kao jednog od načina korištenje usluge putničkog prijevoza. Osim toga, najnovija je to usluga m-trgovine u bogatoj Vipnetovoj ponudi platnih usluga koje datiraju još iz 2001. godine kada je uvedeno SMS plaćanje parking, prva usluga takvog tipa u svijetu.M.R.

Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike