Mozaik
PRVA HBO PRODUKCIJA U REGIJI

Počelo snimanje serije "Uspjeh"
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

U Zagrebu je počelo snimanje prve serije iz originalne HBO produkcije u našoj regiji "Uspjeh", u režiji oskarovca Danisa Tanovića, nastale prema scenariju Marjana Alčevskog, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC). Ta se šestodijelna serija najavljuje kao univerzalna, višeslojna drama fokusirana na snažne likove - troje potpunih neznanaca koje, nakon što pokušaju pomoći žrtvi nasilja, poveže nesretan slijed događaja. Kroz ljubav, posao, obitelj, odanost, nesigurnost i zločin, serija istražuje trenutačno prevladavajuće osjećaje frustracije, bespomoćnosti i pasivnosti u svakodnevnom životu običnog čovjeka u regiji i šire. 

- Gorka je to oda gradu Zagrebu koja donosi mračan uvid u različite strukture današnjeg društva kroz životne priče običnih ljudi koje je isto to društvo gurnulo preko ruba - ističe se u najavi HAVC-a. 

U glavnim ulogama su Marija Škaričić, Uliks Fehmiu, Iva Mihalić, Toni Gojanović i Tara Thaller. Izvršni producenti serije su Steve Matthews i Johnathan Young (HBO Europe), a producenti Ana Balentović (HBO Adria), Nebojša Taraba i Miodrag Sila (Drugi Plan), dok je supervizorica produkcije Emma Turner. Prema riječima Ane Balentović, na projektu će raditi glumačka imena iz Hrvatske i regije, kao i oni s međunarodnim iskustvom, a što je bitno za seriju koja priča hrvatsku priču, ali se obraća i široj publici HBO Adrie i HBO-a općenito. Izrazila je zadovoljstvo da su dio te priče iskusna glumačka imena poznata široj javnosti, ali i oni kojima je to prvi veliki glumački angažman.  Nebojša Taraba smatra kako je jedna od najvećih redateljskih kvaliteta Danisa Tanovića da sjajno vodi glumce, ostavljajući im pri tome dovoljno prostora da ugrade sebe u lik, zbog čega očekuje jako mnogo izvrsnih glumačkih ostvarenja. Hina

Šestodijelna serija najavljuje kao univerzalna, višeslojna drama fokusirana na snažne likove

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SUDBINA KONOBARICA

Oktoberfest ne trpi bolove,
očaj, klonulost i umor

2

MPS KUD-A ‘’ŠOKADIJA ‘’ STARI MIKANOVCI

Promoviran spot i pjesma ‘’Čaše zveče, cilo veče’’

3

KRAJ OSJEČKOG BENDA

Razišao se Bluestrip