Novosti
SKUPŠTINA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Tomaševićevo izvješće o radu bez podrške HDZ-a
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

Vijećnici HDZ-a u Skupštini Požeško-slavonske županije nisu podržali polugodišnje izvješće o radu župana Alojza Tomaševića. Podsjetimo, Tomašević je, nakon što se oglušio na pozive predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da se zbog optužbi za obiteljsko nasilje povuče s dužnosti župana, izbačen iz stranke, no nastavio je voditi Požeško-slavonsku županiju.

Izvješće o radu župana za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2017., nakon što se Klub SDP-a izjasnio da ga neće podržati jer nema pomaka u razvoju gospodarstva i poljoprivrede, te da će biti suzdržan, nije uopće dobilo mišljenje predsjednika Kluba HDZ-a. Prilikom glasovanja o izvješću za su bili samo koalicijski partneri HDZ-a, odnosno sedam vijećnika, a svi vijećnici HDZ-a su bili suzdržani. Tako izvješće župana nije usvojeno.

Ostale odluke na sjednici su prihvaćene. Tako je Županijsku nagradu za životno djelo dobio Milan Tomljenović, koji je u nogometu što kao igrač, a što kao trener proveo punih 55 godina, i to uspješno na raznim razinama natjecanja. Godišnje nagrade Požeško-slavonske županije dobili su Igor Salak, vlasnik prošle godine otvorenih vila za odmor “Montis Aurea” na Zvečevu, Ivan Bobek iz Novoselaca, vlasnik OPG-a, i tvrtka Lipik Glas za proizvodnju stakla iz Lipika. Sjednice Županijske skupštine ponovno su se vratile u Županijsku palaču, koja je nekoliko mjeseci bila renovirana. AGM Kruna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOGRADONAČELNICA SUGLASNA, ŽUPAN TO SMATRA PROTUZAKONITIM

Općina Antunovac ipak će platiti račun JPVP-a Osijek

2

HRVATSKI DUŽNOSNICI REDOVITI GOSTI

Sarajevski restorani, paravani za prijevare

3

NOVI KURIKULUM POVIJESTI

Veliki korak za hrvatsko društvo, mali za učenike?