Sport
NK BSK (BIJELO BRDO)

I na kraju sezone na sadašnjem mjestu
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

Uz ishođenje drugoligaške licence za nogometaše BSK-a iz Bijelog Brda slijedi zahtjevnija obrana jesenske titule. Koja bi BSK-u donijela željeni povijesni doseg plasmana u viši natjecateljski razred od aktualnog trećeligaškog. Za čiju će misiju Bjelobrđani u proljetnom nastavku biti lišeni usluga Šimičića i Ciprića. Ponajboljih igrača u prvom dijelu sezone, zbog čega su im nova odredišta druge momčadi Osijeka odnosno Hajduka. Gotovo redovita pojava odlaska u profesionalne sredine nakon stasanja pod paskom trenera Davora Rupnika. On je u međuvremenu pojačao stručni stožer Damirom Horvatom, ali i igrački kadar iz kojeg je znatnom broju, uz to, veliki plus, proteklih šest trećeligaških mjeseci. U sljedećih će žuto-plavi dres nositi ovozimska pojačanja Ćorić (Vukovar 1991), Brlić (Čepin), Jakšić (Osijek) i Meter (Zrinski, Jurjevac) koja je višegodišnji trener BSK-a ciljano doveo na deficitarne pozicije raspolažući tako s 20 igrača koji mogu zadovoljiti ambicije.

- Naravno da smo ponosni što nam je novi tandem otišao u klubove višeg natjecateljskog razreda, ali neovisno o tome hendikepu vjerujem da je momčad jača od jesenske koja je zimovala na vrhu. Optimizam gradimo na dodatnom napretku više mladića koji su nam nedavno pristupili, ali i pridošlom kvartetu s predznakom pojačanja, kao i kvalitetno odrađenim zimskim pripremama. Stvorene su, dakle, pretpostavke da i na kraju budemo na sadašnjem mjestu te tako izborimo drugoligaški status za koji se bori još tercet klubova. Rekao bih ravnopravno, kakvo je i izjednačeno natjecanje, tako da će detalji odlučiti o konačnom redoslijedu - u dahu nam je Rupnik referirao zimske aktivnosti koje su neplanirano tjedan bile produljene.

Bitno pogodniji teren ne očekuje se ni u subotu u Đakovu, gdje istočnom trećeligaškom lideru predstoji proljetna premijera.

- Naglasio sam već da su momčadi prilično izjednačene, a one koje imaju određene potrebe tijekom zime su se pojačale. Poput našeg subotnjeg đakovačkog domaćina kojem predstoji borba za ostanak pa je jasno s kakvim će nas motivom i željom dočekati. U nas su slični porivi i nastojat ćemo materijalizirati komparativne prednosti kako bi se s uvodnog gostovanja vratili s kompletnim bodovnim plijenom. Teško će, nedvojbeno, biti posebice jer je početak i ne možeš točno znati na čemu si, ali sam osobno optimist - zaključio je višegodišnji trener BSK-a uoči nastavka sezone od koje se u Bijelom Brdu puno očekuje.

Dražen LEKŠAN
Možda ste propustili...

KARATE PH U KATAMA ZA MLAĐE UZRASTE

Zlatni muški kata tim Essekera

MALONOGOMETNI TURNIR ŽUPANJA 2018.

Slavonski Al Capone uopće nije opasan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana