Sport
NK MARSONIA

Slavonski Brod vratiti na državnu mapu
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

U kvartetu drugoligaški zainteresiranih također je i slavonskobrodska Marsonia. Nakon godina tavorenja pokraj Save probudila se ambicija vraćanja u (naj)više državne sfere gdje taj klub i grad sigurno zaslužuje biti! Temelji su, očito, postavljeni i konsktrukciju treba sagraditi karizmatični trenerski tandem Robert Špehar i Antun Labak, koji su preuzeli vođenje Brođana u zadnjih pet jesenskih kola. Ostvarivši skor od deset bodova bez primljenog pogotka i primaknuvši se liderskom tercetu na četiri boda. Relativno dostižno iako u Marsoniji znaju da to neće biti lako načiniti.

- Prosječnost me, kao i moga suradnika Labaka, ne zanima tako da smo se prihvatili posla u drugoligaški ambicioznom klubu. U kratkom smo vremenu načinili pomak ponajprije u smislu atmosfere koja će nam trebati kako bismo na Savu doveli elitniji od trećeligaškog nogometa. Na tome se radilo i tijekom zimskih priprema u znatno izmijenjenom igračkom kadru, jer su došla osmorica s predznakom pojačanja, a otišao je tercet koji je imao dobru jesensku minutažu - elaborirao je Špehar proteklo razdoblje, usredotočivši se na buduće. Subotnji domaći proljetni start donosi lokalni derbi protiv Oriolika koji ima golemu želju susjedu osporiti iskazanu ambiciju.

- Iako će nam i sve ostale utakmice biti slično neugodne, ipak sraz sa susjedom na proljetnom otvaranju nije po mjeri. Poremetio nas je kasniji početak prvenstva, ali mislim da smo spremni za njega, kao i za ostvarivanje plasmana koji jamči sljedećesezonski drugoligaški status, tako da ćemo u svakoj utakmici tražiti kompletan učinak. Tako, dakle, i protiv Oriovčana koji će, nedvojbeno, privući i veći broj gledatelja kojima ćemo nastojati uliti optimizam da će se Marsonia konačno izdići iznad lokalnih okvira - optimističan je bio šef Marsonijine struke uoči početka proljetnih borbi za bodove.D.Lekšan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana