Sport
NEKADAŠNJI IGRAČ CIBALIJE: ANTUN ANDRIČEVIĆ

Izgarali smo na terenu jer smo većina bili domaći
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

U vremenima kada je Cibalia u HNL-u značila mnogo više nego danas, među prepoznatljivim igračima bio je i Antun Tuna Andričević. Obrambeni igrač odlične brzine, ali i “britak kao nož”. Osjetili su to i bivši igrači Osijeka, jer je Tuna u slavonskim derbijima dobio najviše žutih kartona. U nedjelju će, naravno, ogled Cibalije i Osijeka pratiti s tribina. Prisjetio se:

“Bile su to utakmice uvijek posebnog naboja. U moje vrijeme svi su igrači bili iz Vinkovaca i okolice, dok je sada to sve drukčije, pa vjerojatno i momčadi nedostaje taj naš domaći štih. Nije bilo igrača koji protiv Osijeka nije davao maksimum, posebice mi u obrani. Pernar uđe žestoko u duel, a ja čekam igrača. Na kraju, kao što ste rekli, dobili smo obojica dosta žutih kartona”.

Andričević ne dvoji koja mu je utakmica ostala najviše urezana u sjećanje.

- Utakmica svih utakmica između nas je, to će vjerojatno mnogi koji su igrali tu utakmicu potvrditi, ona u finalu Kupa. Izgubili smo je kako smo izgubili, ali to je bio okršaj kakav se rijetko viđa. Izgarali smo za svaku loptu. Bilo je žestoko na terenu, ali to nije utjecalo na naše međusobno poštovanje i druženje. Sjećam se da smo odmah poslije finala Kupa igrali protiv njih i sve je bilo u redu, nikakvih tenzija između nije bilo. A i dandanas se s igračima Osijeka volim sjetiti tih trenutaka iz naših međusobnih utakmica.

U nedjelju Cibalia dočekuje na svojem travnjaku Osijek, drugi put ove sezone. U dosadašnjim susretima ove sezone Cibalia je uspješnija, jedna pobjeda iz sedmog kola i jedan remi iz 16. kola. Može li Cibalia moći i treći put doći do pozitivnog rezultata protiv najbližih susjeda.

- Osijek se svakodnevno diže u svakom pogledu, dok mi stagniramo. Sigurno je da će se osjetiti neigranje Štrklja i Pervana, pogotovo što u ovom trenutku Cibalia nema rasnog strijelca u napadu. Ipak, Cibalia ne leži Osijeku i vjerujem kako će i ovaj put pokazati da može i protiv ovakvog Osijeka doći do pozitivnog rezultata - zaključio je Andričević. A. Grgić