Novosti
AKCIJA OPORBE U SABORU

Interpelacija o ratifikaciji Istanbulske konvencije
Objavljeno 7. ožujka, 2018.

Parlamentarna opozicija, na inicijativu Glasa i IDS-a, okupila se u srijedu kako bi u parlamentarnu proceduru poslala interpelaciju o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Čelnica Glasa Anka Mrak Taritaš nakon sastanka izvijestila je da su postigli dogovor o pokretanju interpelacije te da će je u četvrtak do kraja dana predati predsjedniku Sabora na daljnje postupanje.

Uz Glas i IDS u inicijativi sudjeluju SDP, HSS, Živi zid, neovisni Vlaho Orepić te Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku. Na sastanku nije bilo predstavnika Mosta, no naknadno su nam objasnili da će i oni potpisati prijedlog, a interpelaciji su skloni i u stranci Neovisni za Hrvatsku kako bi “HDZ istjerali na čistac”, rekla je Mrak Taritaš.

Objasnila je kako interpelacijom žele postići da predsjednik Sabora u roku od 15 dana od zaprimanja zahtjeva, kako nalaže procedura, zahtjev proslijedi Vladi, a da se Vlada u roku od 15 dana, kako propisuje Poslovnik, izjasni o Istanbulskoj konvenciji. “Na taj način želimo ukazati na važnost Istanbulske konvencije, želimo podsjetiti premijera i vladajuće kako je rekao da će to biti do kraja prošle godine, i to će pokazati da Vlada ne radi i da premijer nije napravio ono što je obećao građanima. To su mogućnosti na raspolaganju saborskim zastupnicima i mi ih želimo iskoristiti”, kazala je Mrak Taritaš.

HNS-ov Milorad Batinić iz vladajuće koalicije istaknuo je kako je Vlada potpisala Istanbulsku konvenciju i ona treba doći na ratifikaciju. HDZ-ova Irena Petrijevčanin Vuksanović ustvrdila je kako “nema potrebe za pokretanjem interpelacije o Istanbulskoj konvenciji jer će Vlada najvjerojatnije uputiti prijedlog Zakona o ratifikaciji Istanbulske konvencije čim se završe sve predradnje, konzultacije i stručno usklađivanje”. H

HDZ smatra kako nema potrebe za pokretanjem interpelacije

Možda ste propustili...

ŽIDOVSKE OPĆINE, ANTIFAŠISTI I SNV NEZADOVOLJNI

Ipak dvije komemoracije u Jasenovcu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana