Osijek
VIKENDOM RADI SAMO “LINIJA”

Studenti negoduju zbog zatvaranja Gaudeamusa
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

Osječki studenti od 3. ožujka vikendom se mogu prehranjivati isključivo u samoposlužnom restoranu Istarska 5, popularno zvanom “linija” ili “menza”. Do sada su subotom i nedjeljom mogli jesti i u susjednom a-la-cart restoranu Gaudeamus.

Vijest je izazvala negodovanje studenata. Naime, dio studenata preferirao je jesti na “liniji”, gdje će brže doći na red i dobiti jelo, dok su drugi radije odlazili u Gaudeamus zbog bogatijeg menija, unatoč dužem čekanju. Zabrinjava ih i koliko će dugo i hoće li uopće stići na red do zatvaranja restorana sada kada će svi studenti koji vikendom ostaju u Osijeku imati samo jednu otvorenu menzu. Najviše im smeta što novi restoran Campus, smješten u sklopu sveučilišnog kampusa, ne radi vikendom.

- Onda otvorite Campus jer je logično da radi vikendom! Studentski kampus s menzom koja ne radi vikendom - to samo kod nas ima! - komentar je jedne studentice na FB stranici STUC-a.

- Što ćemo sad vikendom? - pita se drugi student, redovti gost Gaudeamusa.

A da zbog svega toga uopće ne moraju biti zabrinuti, kazala nam je Melita Dumančić, mag. oec., rukovoditeljica PJ Prehrana studenata u STUC-u. Kaže kako studenti neće biti zakinuti ni za izbor jela, niti će duže čekati.

- Mi uvijek moramo pronaći nove načine da budemo rentabilni i da imamo nekakvu normalnu ekonomsku računicu. Rad ljudi nedjeljom skuplje se plaća i nema potrebe da se na dva mjesta nedjeljom drže objekti otvoreni. Studenti neće biti zakinuti za izbor hrane na meniju, niti će duže čekati. Zbog toga smo i produžili radno vrijeme restorana Istarska 5 na cijeli dan subotom i nedjeljom, dodali još jednu blagajnu i djelatnika, kao i izbor jela kao što je u Gaudeamusu, koji se sada vikednom može konzumirati na liniji. Razlika je jedino u načinu posluživanja – ovdje se studenti sami služe, a u restoranu Gaudeamus ih poslužuju konobari. Linija je protočna i ne čeka se više od deset minuta ni u najvećim gužvama – obašnjava Dumančić. Restoran Istarska 5 do ove promjene vikendom je bio otvoren samo u vrijeme ručka, od 11.30 do 14 sati, te u vrijeme večere, od 16.30 do 19 sati. Od 3. ožujka vikendom radi od 11.30 do 19 sati, dok je Gaudeamus zatvoren.

Jasenka PEJAKOVIĆ
KAD SE STEKNU RADNI UVJETI, VIKENDOM ĆE RADITI CAMPUS

Restoran Campus nikada nije radio vikendom, ali to bi se uskoro moglo promijeniti, otkriva za Glas Slavonije Melita Dumančić, mag. oec., rukovoditeljica PJ Prehrana studenata u STUC-u.

- Restoran Campus započeo je sa svojim radom tako jer smo već imali restoran koji je radio subotom i nedjeljom. Zbog navika studenata odlučili smo da to i dalje ostane u Istarskoj, što naravno neće biti zauvijek. Planiramo preokrenuti to radno vrijeme kad se u Campusu steknu radni uvjeti, naročito kad dođe novo krilo doma. Planovi su da će u budućnosti subotom i nedjeljom raditi Campus, ne više Istarska 5 – otkrila je Dumančić, vjerujemo na zadovoljstvo brojnih sadašnjih i budućih studenata.

Studenti su do sada subotom i nedjeljom mogli jesti i u susjednom a-la-cart restoranu Gaudeamus

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike