Regija
ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Kozarčevi matematičari pomeli su konkurenciju
Objavljeno 7. ožujka, 2018.

SLATINA

Na virovitičko-podravskom županijskom natjecanju iz matematike, održanom 28. veljače u Gornjem Bazju, učenici slatinske Osnovne škole Josipa Kozarca ostvarili su izuzetne rezultate. Od pet mogućih prvih mjesta, jer su se natjecali učenici po razredima, od četvrtoga do osmoga, slatinski su osnovci osvojili čak četiri.

Prva mjesta osvojili su Lana Mandl u kategoriji četvrtih razreda (mentorica Sanja Hmelik), Dominik Gaća u kategoriji šestih razreda (mentorica Denis Vujanović), Noa Fazekaš bio je najbolji od učenika sedmih razreda (mentorica Ljiljana Peretin), a Ivona Bosec pobjednica je u kategoriji osmih razreda (mentorica Ljiljana Peretin).

No valja istaknuti da je bilo još vrlo dobrih rezultata učenika OŠ Josipa Kozarca. Ivan Jadek zauzeo je drugo mjesto u kategoriji petih razreda (mentorica Anita Jukič), Patrik Štruklec bio je drugi u kategoriji šestih razreda (mentorica Denis Vujanović), Elena Bićanić plasirala se na drugo mjestom u kategoriji osmih razreda (mentorica Ljiljana Peretin), a Lucija Presečan bila je treća u kategoriji četvrtih razreda (mentorica Jasminka Kesegić).

Učenici svih škola za natjecanje su dobro pripremljeni pa je konkurencija bila vrlo jaka, a plasman učenika određivala je minimalna razlika u bodovima. Tako je i Dominik Gaća svoju pobjedu dijelio s učenikom iz Suhopolja, a Patrik Štruklec svoj plasman dijeli s učenicom iz Virovitice. Slatinski predstavnici na natjecanju i njihove mentorice izuzetno su zadovoljni postignutim rezultatima. P. Žarković

Možda ste propustili...

NASTAVLJA SE BOGAT PROGRAM ŽUPANJSKOG LJETA

Drugi Craft Beer Fest i Konjarske vatre

GRADONAČELNIK ŽUPANJE PRIREDIO PRIJAM

Uručena priznanja najboljim đacima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ORAHOVICA POTVRDILA STATUS GRADA DVOJKI

Obitelj Filipović nakon trojki dobila blizance

2

CESTOVNE INVESTICIJE U BARANJI

Gradi se i rekonstruira niz važnih prometnica

3

DEFINIRANJE POSEBNOSTI GRADA HEROJA

Hoće li zakon ispuniti očekivanja Vukovaraca?