Regija
VJEKOSLAV MAHOVLIĆ:

Iz EU fondova samo 2,2 posto od planiranog
Objavljeno 7. ožujka, 2018.

NAŠICE

Vjekoslav Mahovlić, vijećnik Mosta u Gradskom vijeću Našica, jučer se oglasio priopćenjem u kojem se osvrnuo na prvih šest mjeseci rada Gradskog vijeća, koje je održalo 4 radne sjednice s ukupno 82 točke dnevnog reda. “Gradske vlasti otjerale su investiciju Slavonske energije i Slavonskih peleta od 11 milijuna eura i 30-ak novih radnih mjesta iz Našica u Mikleuš. Gradonačelnik je rekao da ne zna zašto su odustali”, stoji u priopćenju Vjekoslava Mahovlića. Priopćio je da je pozivao gradsku vlast da sazove tematsku sjednicu o industrijskoj zoni, ali neuspješno.

Mahovlić ističe kako je nezaposlenost u gradu i okolici gotovo 30 posto, a pri zapošljavanju prednost je stranačka pripadnost. “Nedavni natječaj za administratora i voditelja projekta Zaželi nije iznimka. Stranačka pripadnost ne smije biti prednost pri zapošljavanju. Neke gradske tvrtke imaju više zaposlenih nego što je to potrebno i navode to u svojim godišnjim izvješćima”, navodi Mahovlić.

Podsjetio je pritom da je glasao protiv ovogodišnjeg proračuna koji iznosi 82 milijuna kuna, dok je izvršenje prošlogodišnjeg bilo 38 milijuna kuna. “U 2017. su planirali 15-ak milijuna kuna iz EU fondova, a uspjeli ostvariti samo 328.240 kuna ili 2,2 posto od planiranog. Vladajući se ne žele odreći 300.000 kuna reprezentacije Gradskog vijeća i usmjeriti u dodatnu pomoć osnovnoškolcima. Naknade za rad predstavničkih i izvršnih tijela te povjerenstava su povećane”, nastavlja Mahovlić. Napominje da se Most zauzima za potpuno ukidanje naknada te da se sredstva utroše za povećanje stipendije za studente ili klizalište u centru grada. “Političari su dužni javnosti pokazati na što troše novac te dokazati javnosti kako su odabrani projekti doista od javnog interesa. Šutnja je put u katastrofu, a Našice predugo i previše šute. Razmislimo svi o budućnosti naše djece. Svatko od nas može napraviti barem malen korak prema promjeni. Dignuti glas dok nije prekasno”, zaključuje u svom priopćenju gradski vijećnik Mosta Vjekoslav Mahovlić. S.F.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U PRIPREMI JE NOVI (OVAJ PUT VIRTUALNI) PROJEKT TURISTIČKE ZAJEDNICE BARANJE

Turisti će moći gledati Mohačku
bitku, Sulejmanov most...

2

TREĆA UGOSTITELJSKA RADIONICA “UČIMO OD NAJBOLJIH”

Našičke srednjoškolce
učili kuhati kuharski
stručnjaci iz Hotela Osijek

3

DONJI MIHOLJAC

Kružnim tokom riješili probleme