Regija
ČETVRTA MANIFESTACIJA “KORIZMENA JELA I PJESME”

Kušali sve od zlevanke pa do zelja s krpicama
Objavljeno 7. ožujka, 2018.

DONJA MOTIČINA

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Izvor Donja Motičina, u Vatrogasnom domu u Donjoj Motičini održana je gastromanifestacija “Korizmena jela i pjesme” na kojoj je sudjelovalo devet kulturno-umjetničkih društava. Svoja kulinarska i glazbena umijeća pokazali su HKD Podgoračani iz Podgorača, KUD Matija Antun Relković iz Davora, KUD Jasen iz Šaptinovaca, Zavičajni klub Zagorec iz Josipovca, Ženski pjevački sastav Vranovke iz Bukovlja, HKUD Biseri Slavonije iz Beničanaca, KUD Zagorci iz Beljevine, HKUD Harkanovci iz Harkanovaca i domaćini, HKD Izvor iz Donje Motičine.

Ova manifestacija održava se četvrtu godinu zaredom, a Donjomotičani i njihovi gosti mogli su uživati u bogatoj ponudi domaće hrane i delicijama pripremljenim prema receptima baka. Na korizmenom stolu našle su se slane kiflice, poderane gaće, zlevanke, rezanci s makom, orasima i mrvicama, pogačice s čvarcima i sirom, kiflice s domaćim pekmezom, šape, pita s orasima i jabukama, žganci s vrhnjem, krumpir-salata, posna sarma, grah-salata, zelje s krpicama...

Osim što su vrijedni članovi KUD-ova ponudom korizmenih jela promovirali svoj kraj, iskoristili su priliku za druženje i razmjenu kulinarskog znanja i iskustva. Članovi KUD-ova su prije same manifestacije, u crkvi Svih svetih, nakon pobožnosti križnog puta, nastupili na koncertu korizmenih pjesama.

Manifestaciji je nazočio i načelnik Donje Motičine Željko Kovačević, koji je pohvalio ovu kulturnu manifestaciju i poručio da će Općina uvijek biti potpora HKD-u Izvor i ovakvim zanimljivim događajima.

- Ponosan sam na rad HKD-a Izvor i vrijedne ljude koji se trude da se ne zaborave stari običaji koje prezentiraju mlađim generacijama. Ova manifestacija postala je prepoznatljiva i privlačna izlagačima i posjetiteljima, tako da će sljedeće godine umjesto doma DVD-a koji je postao pretijesan, mjesto održavanja biti nastavno-sportska dvorana. Općina je pokrovitelj ove manifestacije, i to će ostati – rekao je općinski načelnik Željko Kovačević.

U ime organizatora, svim je sudionicima zahvalio predsjednik HKD-a Izvor Donja Motičina Stevo Glavaš, koji se nada kako će se ova tradicija nastaviti i da će već sljedeća biti brojnija izlagačima i posjetiteljima.S.Fridl

Članovi KUD-ova su, nakon pobožnosti križnog puta, nastupili na koncertu korizmenih pjesama

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA ĐURĐENOVAC VLASNIK BIVŠE SAMOPOSLUGE

Nekretninu su odlučili
prodati za 301.000 kn

2

29. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A ZA BIVŠU OPĆINU VINKOVCI

Milinković: Moramo pokrenuti gospodarstvo i zadržati naše mlade

3

ORIGINALNA IDEJA IZ VRTIĆA “MASLAČAK”

“Ribice” uknjižile recepte za slavonske poslastice