Regija
POTPISAN UGOVOR

Polet nabavlja sedam autobusa
Objavljeno 7. ožujka, 2018.

VINKOVCI

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i direktor vinkovačkog putničkog prijevoznika Polet d.o.o. Mijat Kurtušić potpisali su ugovor o međusobnim odnosima kojim se Poletu omogućava nabava sedam novih autobusa, financiranih u cijelosti s 12 milijuna kuna iz EU fondova.

- Potpisali smo o ugovor o gradskom prijevozu i zahvaljujemo Gradu Vinkovcima što nam je omogućio da se prijavimo na ovaj natječaj. U roku od dva-tri mjeseca nadamo se da će novi autobusi financirani iz europskih fondova voziti Vinkovcima. Sedam autobusa trebalo bi biti dostatnoza popunjavanje voznog parka u Vinkovcima. Polet dosad nije koristio financijska sredstva iz EU fondova i ovo nam je prvo takvo ugovaranje, no uskoro ćemo se prijaviti i za financiranje energetske učinkovitosti i obnove autobusnog kolodvora - rekao je Mijat Kurtušić.

Vinkovački Polet je gradski, županijski i međužupanijski prijevoznik putnika, koji zapošljava 165 djelatnika, a 80 autobusa u vlasništvu toga poduzeća godišnje preveze više od dva milijuna putnika.

- Ovo je zasigurno primjer koji bi trebale slijediti i ostale gradske tvrtke kada je riječ o ulaganjima. Nabava novih autobusa pridonijet će sigurnosti prometa u Vinkovcima i povećati komunalni standard građana. Grad Vinkovci, potpisivanjem ugovora s Poletom, bit će jamac da će se planovi o nabavi novih autobusa i ostvariti - rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić. M. Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana