Regija
OŠ NIKOLE ANDRIĆA

Obnova počinje tek krajem ljeta
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

VUKOVAR

Učenici OŠ Nikole Andrića sljedeće će školske godine nastavu pohađati u nekoj drugoj zgradi, s obzirom na to da bi njihova škola krajem ljeta napokon mogla ući u postupak obnove. Rezultat je to razgovora čelnika Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak, na kojem je ponovljeno da je preduvjet početku radova donošenje novog zakona, koji bi Ministarstvu omogućio da bude investitor u obnovi ili izgradnji škola.

- Očekujem da do ljetne stanke zasjedanja Sabora, uz angažman svih, taj zakon prođe procedure. Sramotno je da škola u Vukovaru, za koji svi govore da im je u srcu, 2018. godinu dočeka razrušena i prepuna ratnih rana. Zakazala je Županija koja je osnivač škola u Vukovaru, ali i sve hrvatske vlade do sada - rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Ivan Penava te zahvalio ministrici Divjak što su sredstva za obnovu osigurana u ovogodišnjem proračunu. Naglasio je kako će Ministarstvo biti nositelj obnove, a Grad i Županija bit će partneri, s tim da će se o udjelima u financiranju razgovarati naknadno. Ako sve bude teklo željenim tijekom, radovi na obnovi jedine neobnovljene škole u Vukovaru trebali bi biti dovršeni do kraja iduće školske godine.

Ravateljica škole Josipa Kotromanović Sauka podsjetila je kako je već bilo sličnih obećanja te izrazila oprez.

- Vjerujem da smo na dobrom putu. Čekamo usvajanje zakona kako bi projekt mogao krenuti. Škola radi bez bilo kakvih većih ulaganja, stoga je zbog propadanja postala opasna za učenike - rekla je ravnateljica. Krovište prokišnjava, dio prozora je zakovan, dio sanitarnih čvorova neispravan, instalacije su značajnim dijelom neispravne, a fasada odaje dojam kao da je rat tek završio.

- Do početka radova pronaći ćemo drugu instituciju u koju ćemo se privremeno preseliti. Školu pohađa 220 učenika i svi iščekuju obnovu kako bi mogli sjesti u obnovljene i uređene učionice - navela je ravnateljica.D.Korpoš

Možda ste propustili...

KUHALI, PJEVALI I PLESALI

Smotra "Bocanjevci, alaj ste milina"

OSIGURANO 22O TISUĆA KUNA

Gunjancima nova LED javna rasvjeta

VŠMTI POSTAJE VELEUČILIŠTE

Dobili studij elektrotehnike

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ORAHOVICA POTVRDILA STATUS GRADA DVOJKI

Obitelj Filipović nakon trojki dobila blizance

2

CESTOVNE INVESTICIJE U BARANJI

Gradi se i rekonstruira
niz važnih prometnica

3

DEFINIRANJE POSEBNOSTI GRADA HEROJA

Hoće li zakon ispuniti očekivanja Vukovaraca?