Regija
OPG IZ GATA POTVRDIO KVALITETU

Dvije od pet šampionskih titula pripale Novoselovima
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

GAT

Suhomesnati proizvodi OPG-a Novosel, iz Gata, posljednjih godina sve više postaju prepoznatljiv brend ovih prostora, a da je upravo kvaliteta njihov glavni adut za to, najbolje potvrđuje podatak da su proteklog vikenda zabilježili pravu žetvu prestižnih priznanja na poznatim međunarodnim gospodarskim skupovima.

U Svetom Petru u Šumi, u Istri, gdje je održan međunarodni gastrosajam “S klobasicom u Europu”, a koji je i ove godine bio mamac za poklonike različitih gastronomskih delicija, čak s dvije od pet dodijeljenih šampionskih titula okitili su se Slađan i njegov sin Kristijan Novosel. Slađan Novosel prestižnu titulu s ovoga, šestoga gastrosajma, ponio je za kulenovu seku, a Kristijan Novosel za slavonske kobasice.

Premda su na priznanja već naviknuli, Novoselovi dobro znaju da osim kvalitete koju postižu u proizvodnji domaće hrane, upravo priznanja ovakvog tipa značajno pridonose afirmaciji posla kojim se bave. Najnoviji uspjesi ohrabruju ih da ustraju u daljem razvoju seoskog turizma u kome na specifičan način afirmiraju proizvodnju domaće hrane – kobasica, čvaraka, kulena, prasetine, čobanca i drugih jela, kolača i pića, koja također proizvode na svome imanju.

- Raduje nas što svjedočimo rastu količine izloženih kobasica, ali i njihove kvalitete i raznovrsnosti - istaknula je Blanka Sinčić Pulić, predsjednica Gustusa, Udruge senzornih analitičara iz cijele Hrvatske, koji su ocjenjivali kobasice prije dodjele nagrada. Ali ni njima nije bilo lako, jer je ove godine ocjenjivanju bilo izloženo 70 uzoraka kobasica u pet kategorija, a o njihovoj kvaliteti najbolje svjedoči podatak kako je ove godine čak 14 kobasica ocijenjeno s više od 90 bodova, dok je na prošlogodišnjem sajmu takvu ocjenu dobila samo jedna kobasica.

Na sajmu je svoje kobasičarske proizvode predstavilo tridesetak izlagača, a zajedno s izlagačima sireva, vina, rakija, prerađevina od voća i povrća, proizvoda ekološke poljoprivrede i drugog, ukupan broj izlagača penje se na stotinjak iz raznih krajeva Hrvatske, Slovenije, Mađarske, BiH i Srbije.

- Iznimno sam zadovoljan postignutim rezultatima ove godine - rekao nam je Slađan Novosel.

- Treći put smo se pojavili na tom sajmu i potvrdili prošlogodišnji uspjeh, ali ove smo ga godine udvostručili, jer smo, uz kulenovu seku, šampioni i za slavonsku kobasicu. Ovo nam je potvrda stečene reputacije na istarskom tržištu, koje je uz zagrebačko, najbolje za naše proizvode - naglasio je Slađan Novosel.L.Aničić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana