Crna kronika
ODBAČENO ORUŽJE I DALJE PRIJETI

Dijete u igri pronašlo 102 komada streljiva
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

POŽEGA/BELI MANASTIR

Unatoč brojnim upozorenjima policije da se oružje, streljivo i bombe predaju bez ikakvih kazni, pojedinci ga i dalje odbacuju. U utorak je 48-godišnja majka požeškoj policiji prijavila da je njezino dijete, dok se igralo u napuštenoj kući u Strossmayerovoj ulici, vidjelo streljivo. Policajci su izišli na teren i pronašli 102 komada streljiva. Osim djece i radnici raznih tvrtki i dalje su u opasnosti.

- Pri utovaru sekundarnih sirovina u dvorištu u Belom Manastiru, djelatnici baranjske tvrtke pronašli su dva raketna motora za protuoklopno sredstvo, tzv. osu, s upaljačem, prazan raketni motor za protuoklopno sredstvo, tzv. zolju, čahuru za topnički projektil s inicirajućom kapislom, dva projektila za protuzrakoplovni top i nabojnik za automatsku pušku s više od dvadeset komada streljiva. Na mjesto pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji su preuzeli navedena sredstva - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

U utorak se policiji u Požegi javio i jedan savjestan građanin. Zatražio je da ostane anoniman i predao policajcima dvije ručne bombe i šest topničkih streljiva.

Iz policije još jednom podsjećaju građane da je još uvijek u tijeku akcija “Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza”, u okviru koje se, prema Zakonu o oružju, oružje može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dobrovoljno preda neće se pokretati kazneni ni prekršajni postupak, odnosno - nema nikakvih kazni!S.Lacić

NE DONOSITE ORUŽJE SAMI

Iz policije pozivaju sve građane koji još negdje u svom domu čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji. “Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i ozljeđivanja, nego da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način”, pozvali su još jednom iz policije.

Oružje je pronađeno i u dvorištu kuće u Belom Manastiru

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA OPĆINSKOG SUDA SLAVONSKI BROD

Dobio odštetu jer je na nasipu, zbog nedostatka kockica, pao i slomio ruku

2

POŽAR U MAŽURANIĆEVOJ ULICI U JOSIPOVCU

Izgorjele radionica i kotlovnica

3

ŠOK ZA MLADE SPORTAŠE

Kombi i minibus na meti piromana, šteta velika