Mozaik
VINKOVAČKE PUNKERICE

Punčke su izdale novi EP “Valovi” i kreću na europsku turneju
Objavljeno 8. ožujka, 2018.

Vinkovačke punkerica Punčke kreću na veliku europsku turneju u povodu objave EP-a “Valovi”, koji izlazi danas, 8. ožujka. Nova vizualna faza benda je popraćena dizajnom i ilustracijama mlade umjetnice Ene Jurov. EP će biti koncertno predstavljen 16. ožujka u zagrebačkom klubu Močvara. Europskom će turnejom ukupno obići 16 gradova u šest europskih zemalja tijekom ožujka i travnja. Turneja kreće 10. ožujka u Splitu, a nastavlja se u Zagrebu, Mariboru, Ljubljani, Brnu, Leipzigu, Berlinu te zadnjeg dana u mjesecu u Bochumu. Travanj donosi koncerte u Aachenu, Plauenu, Münchenu, Kreuzlingenu, Bolzanu i Zero Brancu. Na njihovoj najvećoj i najznačajnijoj europskoj turneji dosad Punčke će, osim Hrvatske, nastupati i u Sloveniji, Češkoj, Njemačkoj, Švicarskoj i Italiji. To je samo početak internacionalnog izlaza kojeg grupa Punčke priprema u ovoj godini.

Novi EP “Valovi” najavljen je istoimenim singlom i spotom “Valovi”, koji je prvi dio videotrilogije, a za realizaciju zaslužan je nagrađivani kolektiv B.A.K.A. Productions, čiji je član i Goran, novi bubnjar Punčki. Ovaj EP predstavit će novo poglavlje u radu benda. Nakon kratkog zatišja, novi materijal priča i novu priču. Svu glazbu potpisuju Punčke, dok je za stihove zaslužna Lucija Ivšić, koja nam je u nedavnom intervjuu otkrila detalje o novoj fazi benda.

- Možda jednoga dana i otkrijem što se točno krije iza “Valova”, ali trenutačno je prerano za to. Neka zasad još uvijek ostane na tome da su oni djelić moje osobne i naše (bendovske) promjene koji su kao takvi došli naglo, nenajavljeno i spontano (...) Za mene su “Valovi” bezobrazni i prkosni; njima se inatim, prijetim, direktno žudim, ali i pokazujem svoju ranjivu stranu - ispričala nam je Lucija, gitaristica i pjevačica benda. Anja Tkalec je na basu, dok je Goran Nježić na bubnjevima ujedno i novi član benda. EP “Valovi” sniman je i produciran u studiju Marka Mrakovčića, a sadrži četiri pjesme – “Valovi”, “Ples”, “Sjene” i “Roza i plavo”.

16

gradova u šest zemalja obuhvatit će turneja Punčki

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana