Dome slatki dome
KOLEKCIJA OMEDELBAR

Staklena vaza u obliku šešira
Objavljeno 8. ožujka, 2018.
Bea Akerlund jedna je od najpoznatijih svjetskih stilistica i dizajnerica kostima koja je radila s mnogim zvijezdama

Kolekcija Omedelbar stvorena je u suradnji s Beom Åkerlund, jednom od najpoznatijih svjetskih stilistica i dizajnerica kostima koja je do sada radila s Madonnom, Beyoncé, Lady Gagom, Rihannom i mnogim drugim vrhunskim zvijezdama. Predmeti poput staklene vaze u obliku šešira, jastučića u obliku usnica i držača nakita koji slijede oblik ruke, a napravljeni su tehnikom 3D-printa, čine Omedelbar kolekciju koja donosi sve što vam je potrebno za čuvanje i izlaganje odjeće, modnih dodataka, ali i isticanje osobnog stila.

Budi što jesi

Kolekcija sadrži 35 proizvoda koji slave individualnost i kreativnost, ujedno održavajući dizajneričinu osobnu mantru “B. who you are” – budi što jesi. Predmeti iz kolekcije tvore dojam ekskluzivne spavaonice i garderobe u kojima ćete poželjeti provoditi mnogo vremena. Osim crvenih detalja i pruga, važan element kolekcije je igra s dimenzijama – džepni sat pretvoren je u golemi zidni, a slično se dogodilo i ženskom ogledalcu za šminkanje.

“B. who you are” poigrava se prihvaćanjem sebe, bez obzira na to što drugi mislili o vama. Riječ je o individualnosti i kreativnosti – dva važna temelja kolekcije za koju sam željela da bude zabavna, prihvatljiva i dostupna svima”, objašnjava dizajnerica Bea Åkerlund.

Za sebe kaže da je 'modna aktivistica', a poznata je kao jedna od najutjecajnijih stilistica i dizajnerica kostima.

“I ovom sam kolekcijom nastojala potaknuti ljude da misle izvan ustaljenih granica, da prihvate rizik i da se zabave, te da u trgovini nabave nešto što nikada nisu mislili da će naći na policama. Jednostavno rečeno – inspirirati ih da žive drukčiji život”, dodaje Bea.

3D print

“Bilo je iznimno zabavno raditi s Beom. Njena perspektiva je sasvim drukčija, ona je prava umjetnica, u svakom smislu uvijek prepuna ideja i kreativne energije”, riječi su kojima suradnju opisuje Karin Gustavsson, kreativna voditeljica za Omedelbar. Beu je kontaktirala nakon što je čula njen intervju na švedskoj radijskoj postaji. Bea kaže kako je imala i mnogo ideja od kojih je u konačnici morala odustati – žali zbog velike sofe za obuvanje cipela.

U kolekciji je moguće pronaći prvi masovno proizvedeni 3D-printani proizvod – mrežastu ruku koja će poslužiti za odlaganje nakita i drugih modnih dodatka. Bea je udahnula i novi život klasičnom šeširu iz “Alise u Zemlji čudesa”, koji je u njenoj interpretaciji postao vaza, a moguće ga je koristiti i za odlaganje sitnica koje se nalaze u svakoj kupaonici. Kutije će pomoći da linijama začinite ovo proljeće, a još je zanimljivija udobna fotelja, prava zona udobnosti. J.Kn.

Kolekcija sadrži 35 proizvoda koji slave individualnost i kreativnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana