Crna kronika
MAJKA BIVŠE PERNAROVE SUPRUGE:

Sav novac koji sam dala svojoj kćeri bio je dar
Objavljeno 7. ožujka, 2018.
Supružnici Atlagić svjedočili su u postupku protiv braće Mamić i ostalih

OSIJEK - U nastavku suđenja braći Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru svjedočili su Mirjana i Marko Atlagić, roditelji bivše Pernarove supruge Tajane Pernar. Obrana i tužiteljstvo pokušavali su utvrditi koliko novca su roditelji dali Tajani Pernar dok je bila u braku s Milanom, jer je utvrđen velik nerazmjer između poreznikovih prihoda i rashoda.

Na upit tužitelja posjeduje li dokumentaciju o iznajmljivanju apartmana u Vodicama turistima, Mirjana Atlagić kazala je da je nema, no kopiju dokumentacije priložila je u tzv. aferi Farmal u kojoj je i ona bila u postupku zajedno s ukupno 365 liječnika.

- Odvjetnica mi je savjetovala da prikupim svu dokumentaciju kao dokaz od kuda mi imovina. Međutim, dio papira, odnosno ugovor s agencijom Lenox, s kojom smo do 2005. godine surađivali pri dovođenju gostiju u apartmane, tada nismo našli. Suprug je donio kopije ugovora i sve sam ih priložila ostalim dokumentima koje mi je savjetovala odvjetnica. Srećom, ta mi dokumentacija nije ni trebala - kazala je Mirjana Atlagić, liječnica obiteljske medicine u Vodicama. Navela je kako su joj godišnja brutoprimanja oko 450.000 kuna, da suprug zaradi preko OPG-a, prodajom maslinovog ulja, vina i rakije, još oko 100.000 kuna, da je on i na Zavodu za zapošljavanje gdje prima naknadu, da mjesečno zarade 16.000 kuna od iznajmljivanja poslovnog prostora u Zagrebu, te da turistima iznajmljuju dva apartmana za 50 - 70 eura za noć te da tako zarade oko 6000 eura godišnje. Navela je i da joj je suprug dobio oko 100.000 kuna otpremnine nakon što je kao višak otišao iz TLM-a.

U vezi s gradnjom kuće Tajane i Milana Pernara u Zagrebu 2013. godine kazala je da je kćeri darovala novac u iznosu od 110 do 115 tisuća eura od svoje ušteđevine.

- Velik dio dala sam joj na ruke, a dio s računa na račun. I Milanu sam uplatila velik dio novca jer Tajana nije posjedovala račun. To je sve ustvari bio dar mojoj kćeri, iako mi je Milan u jednom slučaju dio novca vratio, ali se ne sjećam ni koliko ni zašto - dodala je Tajanina majka.

Do 2005. godine radili su s agencijom Lenox, a kasnije su se turisti iz Poljske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske sami javljali. Sav taj posao oko prijava odrađivao je njihov sin Marko, ali Mirjana nije znala kako su se turisti tada prijavljivali, te da ne zna je li bilo kakvih propusta prilikom prijava.

- Sin sastavlja popis gostiju, a mislim da ih suprug prijavljuje u turističku zajednicu. Samo želim dodati da sam jako ogorčena i pogođena jer su u Poreznoj upravi nestali svi moji prihodi za 1998., 1999. i 2000. godinu. Ne znam čiji bi to bio propust, ali moji prihodi od oko 450.000 kuna na godinu su nestali. Sreća pa imam porezna rješenja. Propusti se događaju - dodala je Mirjana. Na upit tužitelja Svena Miškovića od kuda joj novac za dva stana i poslovni prostor u Zagrebu, Mirjana Atlagić kazala je da je taj novac od njezine ušteđevine, dok je dio posudila, pa vratila prijateljima. Rekla je i da su ona i suprug 20 godina vozili “stojadina”, te da su tek potom kupili Škodu Octaviju. Inače Tajana Pernar i njezin otac Marko te jedna osoba iz Vodica trenutno su pod istragom jer ih se sumnjiči da su krivotvorili dokumentaciju vezanu uz iznajmljivanje apartmana u Vodicama da bi pomogli Tajaninu bivšem suprugu Milanu u sudskom postupku koji se protiv njega vodi u ovom predmetu.

Sandra LACIĆ
SIN ATLAGIĆEVIH NIJE DOŠAO

Marko Atlagić, otac Tajane Pernar, ponovio je manje-više sve što je i njegova supruga svjedočila te je naveo da sa Zavoda za zapošljavanje prima naknadu u iznosu od 1400 kuna. Rekao je i da je OPG u okviru kojeg uzgaja masline bio u vlasništvu njegova oca, a nakon što mu je otac preminuo, savjetovan je da ne prepiše OPG na sebe da ne bi izgubio naknadu s biroa. Taj savjet je i poslušao pa je OPG registriran na njegovu suprugu, a on je naknadu sa Zavoda za zapošljavanje primao i dalje.

Sin Atlagićevih nije došao svjedočiti u Županijski sud u Osijeku. Prije rasprave telefonski je ispričao svoj izostanak predsjedniku sudskog vijeća.

sumnja

NERAZMJER PRIHODA I RASHODA

Možda ste propustili...