Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠICA

Olimpik za dostojan oproštaj
Objavljeno 7. ožujka, 2018.

Tijekom tjedna igraju se posljednje ligaške utakmice u jakosnim skupinama Superlige odbojkašica. U 12. kolu 2. skupine, Osijek će u Gradskom vrtu ugostiti zagrebački Olimpik (20 sati). Taj dvoboj neće imati rezultatsku težinu. Naime, jasno je da odbojkašice s Drave više ne mogu dohvatiti ostanak u najjačoj konkurenciji, ali za kraj sezone i oproštaj od elitnog razreda igračice Miroslava Đekića tražit će pobjedu.

- Imali smo želju da posljednja utakmica odlučuje o našem statusu, ali to se nije ostvarilo. No, želimo se od sezone oprostiti pozitivnim rezultatom, i to protiv sastava kojeg nismo još dobili ove sezone - kaže Đekić, koji večeras neće moći računati na ozlijeđenu kapetanicu Grubešu, a neke igračice iz drugog plana (Miličević, Đurić...) mogle bi dobiti veću minutažu.

U isto vrijeme u Novoj Gradiški gostuje Poreč, koji će uz Olimpik u doigravanje, a slavonski dvojac polako može razmišljati o igranju u Prvoj ligi sljedeće sezone.

Posljednju utakmicu kao prvoligaš igra Enna Vukovar, koja će superligašku promociju imati na svom parketu protiv Drenove (19.30) u sklopu 12. kola 3. skupine.

Na put će vodeći sastav 4. skupine, Đakovo je odavno potvrdilo prvoligaški status, a za kraj sezone čeka ga gostovanje kod Kostrene (20.30). N.B.

Možda ste propustili...