Osijek
TRGOVAČKA I KOMERCIJALNA ŠKOLA

Uspješni na međuškolskim natjecanjima
Objavljeno 7. ožujka, 2018.

Nastavnici i učenici Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas” zabilježili su i uzbudljiv natjecateljski početak mjeseca.

Tako su bili domaćini Međužupanijskog natjecanje učenika iz Obrazovnog sektora Ekonomija, trgovina i poslovna administracija u disciplini komercijalist. Natjecanju je pristupilo pet timova po tri učenika, i to dva tima iz Đakova pod vodstvom profesorice Mirele Fekete, jedan tim iz Valpova pod vodstvom profesorice Svjetlane Barišić i dva tima iz škole domaćina pod vodstvom profesorice Ane Rukavine. Natjecatelji su pokazali zavidnu razinu znanja u izradi pretkalkulacije procjene isplativosti izvoznoga posla, kreiranju ponude na engleskom jeziku i prezentacijskim vještinama uz korištenje IT tehnologije. Učenici su prezentacijom zadanog proizvoda uspjeli ukazati na svu korisnost, vrijednost i posebnost proizvoda za kupca te tako dojmiti prosudbenu komisiju.

Pobijedio je tim iz osječke škole, uz mentoricu Rukavinu, sastavljen je od učenica iz 4.K2 razreda - Ivone Majer, Tihane Brinclik i Ivane Špoljar.

A prvo mjesto ovoj školi stiglo je i s Međužupanijskog natjecanja u disciplini Prodavač održanog u Vinkovcima. Pod mentorstvom profesorice Danijele Vodeničar, školu su predstavljali učenici Valentino Mrzlečki i Iva Bošnjak. Osvojili su prvo i drugo mjesto. Mrzlečki je tako stekao pravo sudjelovanja na Državnome natjecanju koje će se održati u Virovitici. D.Ku.