Osijek
KREATIVNI PONEDJELJAK ZA DJECU U AMERICAN CORNERU

Razvijali kreativne vještine igrajući se lego-kockama
Objavljeno 7. ožujka, 2018.

U American Corneru Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek organizirana je prva u proljetnom ciklusu radionica naziva “Play@ACOS”, pod vodstvom Merien Hadrović, voditeljice American Cornera.

Radionica je besplatna za sve korisnike Knjižnice i održavat će se svakog ponedjeljka tijekom ožujka od 17 do 19 sati. Na radionici djeca imaju priliku razvijati motoričke, kreativne, ali i socijalizacijske vještine igrajući se lego-kockicama koje su u današnje vrijeme modernih tehnologija gotovo i zaboravljene.

Radionicu je posjetilo nekoliko najmlađih sugrađana u pratnji svojih roditelja, bake ili 'tete čuvalice'. Mislav, koji ima pet godina, pohvalio nam se kako je od lego-kockica sastavljao avion koji se poslije ipak pretvorio u brod s pristaništem u ukletoj kući, a njegov godinu dana stariji prijatelj Nikola slagao je utrku za konje koji su čudnovato trebali letjeti po zraku. Obojica su već ranije posjećivala druge radionice u organizaciji GISKO-a, a za ovu radionicu kažu kako im se jako sviđa i cijelo su vrijeme bili okupirani slaganjem kockica. Mislavu i Nikoli poslije su se pridružili i Ivo, 4.5 godina, koji je slagao zmaja, te Luka, 6 godina, koji je slagao kraljevski dvorac.

Iako se tijekom igre tražila kockica više iz kutije svoga prijatelja, djeca su se uz pomoć odraslih ipak uspjela dogovoriti i surađivati pokazujući odraslima kako je dobro ponekad zaigrati se. Voditeljica radionice ovom je prigodom pozvala sve zainteresirane da im se pridruže s djecom na budućim radionicama. F. Mamić

Radionica je besplatna za sve korisnike Knjižnice i održavat će se svakog ponedjeljka od 17 do 19 sati

Možda ste propustili...

GRADONAČELNIK VRKIĆ NAGRAĐENIMA:

Vi na najbolji način predstavljate Osijek

PRVI ČETVRTAK U PROSINCU REZERVIRAN ZA “VEČER MATEMATIKE”

Pregršt zabave u III. gimnaziji

STANARI JÄGEROVE O PARKIRANJU U VRTIĆU

Tko ima skupi auto, ima i za parkiranje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEODGOVORNI SUVLASNICI

U zgradi ima tri lokala,
a ne plaća pričuvu!?

2

NOVE VJEŠTINE ZA NOVE IZAZOVE

Liječeni ovisnici educiraju se za tražena zanimanja

3

PODJELA HUMANITARNE POMOĆI U ‘‘RIJECI LJUBAVI’’

Udvostručili pakete života da
nitko za Božić ne bude gladan

oglas