Osijek
OPĆINA BILJE POSTALA SUVLASNIK GPP-A

Korak bliže da se Osijek i Bilje povežu gradskim autobusima
Objavljeno 7. ožujka, 2018.

Općina Bilje postala je prije nekoliko dana suvlasnik Gradskog prijevoza Osijek i time, kaže općinski načelnik Željko Cickaj, došla korak bliže do postavljenog cilja - da se između Bilja i Osijeka ponovno uvedu linije osječkog javnog prijevoznika.

Sve do sada pokušavalo se vratiti GPP u Bilje uz brojne razgovore s direktorom GPP-a, pregovore i modele, ali to administrativne prepreke nisu dozvoljavale.

- Konačno je i ta priča oko GPP-a i ulaska Općine Bilje u suvlasništvo te tvrtke okončana. Zadnja stanica bila je Skupština GPP-a, održana 27. veljače, kada je donijeta odluka o prihvaćanju promjene vlasničke strukture. Upravo sam potpisao ugovor kod javnog bilježnika s načelnikom Općine Semeljci i Općina Bilje službeno je kupila udio Općine Semeljci u Gradskom prijevozu putnika. Stoga, nadam se da ćemo vrlo brzo uspjeti riješiti i pitanje prijevoza putnika s područja Općine Bilje do Osijeka autobusima GPP-a i konačno taj problem staviti ad acta pa da svi naši stanovnici budu zadovoljni prijevozom – kaže Željko Cickaj, vidno zadovoljan što se nazire realizacija njegova predizborna obećanja.

Sa suvlasničke pozicije, kaže, imaju bolje pregovaračke pozicije za rješavanje pitanja prijevoza. “Ulaskom u vlasničku strukturu GPP-a, budući da je prijevoz još uvijek komunalna usluga, nama se otvara mogućnost, naravno u suradnji s Osječko-branjskom županijom i većinskim vlasnikom Gradom Osijekom, da osiguramo kvalitetan prijevoz i povjerimo usluge prijevoza svojoj tvrtki koja nam je u suvlasništvu, a to je GPP. Dakle, mi imamo svoje poduzeće koje na razini Općine Bilje radi sve komunalne usluge, od čišćenja i održavanja, a taj dio komunalne usluge nastojat ćemo povjeriti sada GPP-u", kaže Cickaj.

Sustavnim i upornim pregovorima načelnika s Gradom Osijekom i Županijom, mogućnost pronalaženja ponovnog uvođenja GPP-ove linije vidi se u županijskoj liniji. Naime, županijske su linije, pojašnjava Cickaj, one koje povezuju najmanje tri jedinice lokalne samouprave. “Na taj način otvorili smo mogućnost da Županija propiše županijsku liniju koja će zadovoljavati uvjete. Tražili smo rješenje raznim načinima i na kraju se ispostavilo da je to možda najbolji način da riješimo problem, a sve je otežano administrativnim zaprekama i uvijek nečijim interesom pa smo imali izuzetnih problema. To nam je otvorilo prostor da, nadam se, konačno riješimo problem i zaobiđemo neke prijevoznike koji voze na tim realicijama”, kaže Cickaj. D. Pejić

Možda ste propustili...

IZBORI ZA VIJEĆA GRADSKIH ČETVRTI I MJESNIH ODBORA

U nedjelju odlučujete tko će se boriti za vašu ulicu

U ČETVRTAK POSLJEDNJA OVOGODIŠNJA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Pred vijećnicima je niz jako važnih odluka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD OSTAJE BEZ TVRTKE ZA IZMJEŠTANJE VOZILA

Zbog financijskih problema,
“Pauk Osijek” prestaje s
radom i traži raskid koncesije

2

GUŽVA U POŠTI U “ŽUTOM NASELJU”

Čeka se gotovo pola sata jer je otvoren samo jedan šalter

3

DAVOR BILMAN PREDSTAVIO SVOJ “SKENER OSOBNOSTI”

Odjeća kao ogledalo osobnosti

oglas