Osijek
POVEĆAN BROJ LIJEČNIČKIH INTERVENCIJA

Starija osoba preminula nakon čišćenja snijega
Objavljeno 7. ožujka, 2018.

Ovih je dana zbog snijega i leda zabilježen veći broj prijeloma kostiju i uganuća zglobova, a u utorak je, prema riječima dr. Parčetić-Kostelac, bio povećan broj moždanih udara te intervencija zbog visokog tlaka, bolova u prsima i slične simptomatike.

- Također je bilo slučajeva vrtoglavica, mučnina i povišene temperature, što se može povezati s porastom temperature zraka. Zabilježen je i smrtni slučaj nakon čišćenja snijega, zbog čega još jednom preporučujem starijim ljudima da nipošto ne čiste snijeg, nego taj posao ostave mlađim, zdravijim osobama – poručila je dr. Parčetić-Kostelac.

Također, starijim osobama još preporučuje izbjegavanje izlaska na otvoreno, osim u slučaju prijeke potrebe.

- Osim prijeloma koji su još uvijek mogući zbog zaostalog snijega, može doći i do ozeblina, posebice u jutarnjim i večernjim satima. U slučaju ozeblina, osjeta trnjenja ili gubitka osjeta prstiju, odmah treba otići u zagrijani prostor, skinuti vlažnu odjeću i postupno se zamatati u deku, ali nipošto ne treba stati pokraj izravnog izvora topline. Uputno je uzeti topli bezalkoholni napitak ili juhu te svakako zatražiti stručnu medicinsku pomoć - kaže liječnica.

I nadalje vrijedi uputa mlađima i zdravijima da redovito zovu i obilaze osobe starije životne dobi i nemoćne. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEZADOVOLJNA STANARKA

Taksisti se boje dovesti me do kuće u Sunčanoj

2

KRČMA MAĐARSKA RETFALA SLAVI 50 GODINA RADA

Domaća hrana i kuhanje s
ljubavlju - recept za uspjeh

3

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN RIJEKE DRAVE

Regata čamaca od Vodenice do Kopike, likovna radionica i fišpaprikaš

oglas