Osijek
PARTNERSTVO OTP BANKE I OPĆINE BILJE

25.000 kuna za pet studenata u potrebi
Objavljeno 7. ožujka, 2018.

U okviru programa “Zeleno svjetlo za znanje” OTP banka i ove akademske godine stipendira studente slabijeg imovinskog stanja. U proteklih osam godina banka je, kaže Danijela Omelić, osoba za komunikaciju s medijima, za ovaj program izdvojila gotovo pet milijuna kuna. Za ovu akademsku godinu od 615.000 kuna za 87 studenata našlo se i 25.000 kuna za studente iz Bilja, a taj je projekt realiziran u partnerstvu s nekoliko gradova i općina. Banka se kao partner priključila njihovim postojećim programima stipendiranja kako bi se mladim ljudima nastojalo osigurati bolje uvjete školovanja.

Načelnik Općine Bilje Željeko Cickaj kaže kako su zajedno s OTP bankom raspisali natječaj za dodjelu stipendija studentima iz obitelji slabijeg imovnog stanja.

- Ove stipendije nemaju veze s gotovo devedeset stipendija koje je Općina Bilje dodijelila svojim učenicima i studentima. Zahvaljujemo OTP banci na toj gesti, jer do sada nismo imali takvih situacija s drugim komercijalnim bankama gdje smo imali otvorene račune da nude svoja sredstva za pomoć učenicima slabijeg imovinskog stanja. Ovaj put ponudili su 25.000 kuna koje smo mi podijelili, nakon raspisanog natječaja, na pet naših mladih sumještana. Naravno da nam je bitan svaki iznos, pa i ovaj koji je izdvojila OTP banka, te smo taj iznos pridodali ukupnom iznosu kojima Općina stipendira veći broj učenika i studenata koji nisu obuhvaćeni kategorijom slabijeg imovinskog stanja – kaže Cickaj. D. Pejić

Ove stipendije nemaju veze s 90 stipendija koje je Općina Bilje dodijelila učenicima i studentima

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GLASINE O ZATAŠKAVANJU NESREĆE ZBOG UTJECAJNIH RODITELJA

Slučaj djevojčice stradale na Drinskoj: Objave o nesrećama ovise o detaljima policijskih izvješća

2

UNIKOMOV PILOT-PROJEKT EKOLOŠKOG CERTIFICIRANJA ZGRADA

Građani će do kraja 2019. moći razvrstavati čak šest vrsta otpada

3

ISTRAŽILI SMO CIJENE NAMIRNICA

Blagdanska trpeza za četveročlanu obitelj - 250 kuna

oglas