Regija
VUKOVAR

Raskopane ceste na Sajmištu problem i vozačima i stanarima
Objavljeno 7. ožujka, 2018.

Prometovanje ulicama u gradskoj četvrti Sajmište otežano je već tjednima, a u nekim ulicama i mjesecima. Prometnice su raskopane, prepune rupa i građani se s pravom žale kako im ovakvo stanje otežava i usporava kretanje, ali i povećava troškove održavanja automobila. Po prvotnim je najavama dio radova trebao biti gotov do početka ožujka, no prvi čovjek Vukovara Ivan Penava izjavio je kako je to netočan podatak, s obzirom na to da asfaltne baze još ne rade pa nema niti asfaltiranja ulica u ovom razdoblju. Potvrdio je kako postoji problem s izvođačima radova te najavio kako bi sve aktivnosti na asfaltiranju trebale biti dovršene do ljeta.

Jedan od većih problema je u Ulici Vatroslava Lisinskog, jer njome prometuje i popriličan broj teških vozila. Na jednom je mjestu dulje vrijeme dio traka prometnice zatvoren pa vozači moraju doslovce stati i propustiti vozila iz suprotnog smjera.

Direktor Vodovoda grada Vukovara Dario Tišov rekao je kako su s izvođačima radova dogovorili da radovi u toj i još jednoj ulici budu dovršeni do polovice ožujka, dok je rok za izvođenje ostalih radova 20. lipnja.

- Počeli smo pripremu, završne šahte su napravljene, no zbog vremenskih uvjeta koji su proteklih dana bili iznimno nepovoljni radovi stoje. Nadam se da će se vrijeme smiriti kako bi izvođači mogli nastaviti posao - naveo je Tišov.

Radovi na prometnicama stvaraju probleme i u gradskom prijevozu pa tako vozači autobusa već nekoliko mjeseci ne prometuju Ulicom SR Njemačke već je zaobilaze i prolaze Ulicom Vijeća Europe. S obzirom na to da se radi o poprilično dugoj ulici, stanovnicima tog dijela grada, posebno onima starije životne dobi, otežano je kretanje jer do najbližeg stajališta moraju više pješačiti. U razgovoru s nekima od njih doznajemo kako im vozači autobusa povremeno izađu u susret i stanu i na mjestima gdje nije autobusno stajalište.

- Snalazimo se kako znamo i umijemo. Nakon toliko vremena već smo se naviknuli i preostaje nam samo čekati da radovi završe. Na sreću, vozači autobusa su uglavnom ljubazni i stanu i gdje ne bi smjeli - rekao nam je Petar Grgić, umirovljenik koji gotovo svakodnevno koristi gradski prijevoz. D. Korpoš

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana